today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

ΗΠΑ: Συμβιβαστικό νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό

Καθώς τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων προετοιμάζονται σήμερα να ψηφίσουν ένα συμβιβαστικό νομοσχέδιο για την μετανάστευση, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος του νομοθετικού σώματος Πολ Ράιαν δεν ξεκαθαρίζει εάν η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει ένα αυτόνομο νομοθετικό μέτρο προκειμένου να μην χωριστούν από τα παιδιά τους οι οικογένειες των μεταναστών, μεταδίδει το ABC News.

“ Προφανώς, θα το ρυθμίσουμε αυτό με ένα νομοσχέδιο που φέρνουμε στην ολομέλεια την Τετάρτη. Το έχουμε ξεκαθαρίσει. Θέλουμε να διατηρήσουμε τις οικογένειες μαζί, να ασφαλίσουμε τα σύνορα, αλλά και να εφαρμόσουμε τους νόμους,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σε συνέντευξη Τύπου των Ρεπουμπλικάνων που είναι μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το νομοσχέδιο αυτό αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην ολομέλεια, ενώ περιέχει πρόβλεψη για την άρση της του περιορισμού της 20ήμερης κράτησης των παιδιών των μεταναστών. Αυτό θεωρητικά θα επιτρέψει στην αμερικανική κυβέρνηση να παρατείνει την κράτηση των παιδιών με τους γονείς τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Στο ίδιο νομοσχέδιο έχει συμπεριληφθεί πρόβλεψη για την διάθεση 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα διατεθούν για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Παράλληλα, προβλέπεται ένας τρόπος για τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών που ήρθαν όταν ήταν παιδιά στις ΗΠΑ (ονειροπόλοι) αλλά και η χρηματοδότηση της κυβέρνησης με κονδύλι επτά δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή νέων κέντρων κράτησης.

Η τύχη του νομοσχεδίου είναι αβέβαιη στην ολομέλεια, καθώς οι Δημοκρατικοί τηρούν αρνητική στάση, ενώ αρκετοί συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι, είναι επίσης, επιφυλακτικοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ