today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

ΗΠΑ: Καταψηφίστηκε το συμβιβαστικό νομοσχέδιο για τη μετανάστευση

Μια ευρεία μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση που θα έβαζε τέλος στον χωρισμό των παιδιών μεταναστών από τις οικογένειες τους, απορρίφθηκε σήμερα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ελλείψει συναίνεσης μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, παρόλο που εκείνοι κρατούν την πλειοψηφία στο νομοθετικό σώμα.

Η Βουλή καταψήφισε με ψήφους 301 κατά και 121 υπέρ το «συμβιβαστικό» νομοσχέδιο που προώθησε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Πέρα από την αντιμετώπιση της κρίσης με τα παιδιά μετανάστες, στο νομοσχέδιο προβλεπόταν τρόπος για τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών που ήρθαν όταν ήταν παιδιά στις ΗΠΑ (ονειροπόλοι). Υπήρχε επίσης πρόβλεψη για τη διάθεση 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές να κάνουν ό,τι θέλουν αναφορικά με το μεταναστευτικό.

Πλέον οι κοινοβουλευτικοί θα προτείνουν ένα νομοσχέδιο που θα επικεντρώνεται αυστηρά στον οριστικό τερματισμό χωρισμού των οικογενειών μεταναστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ