today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Βούτσης καλεί σε παραίτηση τον Δ. Καμμένο

Την πίεση προς τον Δημήτρη Καμμένο για τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής αυξάνει ο Νίκος Βούτσης, καλώντας τον και δημοσίως πλέον να παραιτηθεί για ν’ αποφευχθεί η διαδικασία της πρότασης μομφής εναντίον του, που θα πλήξει και το κύρος του Κοινοβουλίου.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και με το βλέμμα στραμμένο στον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή, ο οποίος χθες οπότε και έληγε η προθεσμία που είχε λάβει για την οριστικοποίηση των αποφάσεών του επέμεινε στο κατηγορηματικό «ΟΧΙ» μέσω του ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος της Βουλής, τον κάλεσε να πράξει το αυτονόητο και να μην πολιτικοποιεί ένα κανονιστικό ζήτημα της Βουλής, τονίζοντας ότι ο Κανονισμός είναι ξεκάθαρος ως προς το ότι οι Αντιπρόεδροι τοποθετούνται ως εκπρόσωποι των κομμάτων, συνεπώς ως ανεξάρτητος δεν μπορεί κανείς να κατέχει το αξίωμα.

«Αυτό δεν είναι καλό πράγμα. Δεν είναι σωστό η Βουλή – δεν είναι τυχαίο που δεν έχει ξανασυμβεί – για ένα ζήτημα κανονιστικό να κάνει μία ολόκληρη διαδικασία όπου εκ των πραγμάτων θα ανασυρθούν είτε ως προσχήματα ή αλλιώς πολιτικές απόψεις που δεν αφορούν στο να είναι κανείς αντιπρόεδρος. Άρα δεν είναι σωστό ένα ζήτημα το οποίο είναι οφθαλμοφανώς σωστό να λυθεί με ένα τρόπο να πολιτικοποιείται και να βρισκόμαστε καθημερινά ενώπιων δημοσίων ρητορειών ότι εγώ θέλω να μιλήσω 1 και 2 ώρες και να τα πω στους συναδέλφους μου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Επισήμανε, δε, πολλές φορές ότι εκτός από τη Βουλή υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι για να εκθέσει κανείς τις απόψεις του, όπως τα ΜΜΕ. Επιβεβαίωσε επίσης την πληροφορία ότι την ημέρα της διαγραφής του ο Δημήτρης Καμμένος του είχε γνωστοποιήσει μέσω sms την πρόθεσή του να παραιτηθεί, αλλά άλλαξε γνώμη μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε από στελέχη των ΑΝΕΛ όπως έχει αποκαλύψει ήδη ο ίδιος.

«Εγώ καλώ δημοσίως και πάλι τον κ. Καμμένο με βάση και τη συζήτηση στη Διάσκεψη Προέδρων, όπου δεν ακούστηκε διαφορετική άποψη, ό,τι θέλει πολιτικά για οτιδήποτε του έχει συμβεί έχει πολλούς τρόπους να το εκθέσει, αλλά να μη συνεχίσει να επιβαρύνει τη Βουλή με την απαίτηση να του γίνει μομφή και μάλιστα πολιτικού τύπου για απόψεις. Εάν γίνει μομφή θα γίνει μόνο για τους λόγους που σας είπα (σ.σ. βάσει Κανονισμού της Βουλής)», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο ίδιος, έθεσε ουσιαστικά νέα διορία στον Δημήτρη Καμμένο για να λάβει τις αποφάσεις του, τονίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα, αλλά χωρίς να προσδιορίζει επακριβώς το χρονικό περιθώριο. Διευκρίνισε πάντως ότι θα ακολουθήσει και νέα Διάσκεψη των Προέδρων πριν από τον οποιονδήποτε προγραμματισμό.

Αν και τα επιχειρήματα του Νίκου Βούτση είναι απολύτως βάσιμα και όλοι γνωρίζουν ότι μία πρόταση μομφής εναντίον του κ. Καμμένου δεν θα είναι διόλου ευχάριστη για το κύρος του Κοινοβουλίου συνολικά, στα πηγαδάκια της Βουλής η κίνηση του κ. Βούτση ερμηνευόταν και ως αγωνία του κυβερνητικού συνασπισμού για αποφυγή μίας τέτοιας συνεδρίασης όπου ο ανεξάρτητος πια βουλευτής θα έχει τη δυνατότητα να προβεί σε αποκαλύψεις κατά την ωριαία ομιλία που του επιτρέπει ο Κανονισμός.

Σε κάθε περίπτωση η μπάλα πλέον βρίσκεται στο τερέν του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος μέχρι χθες τουλάχιστον επέμενε στο «δεν παραιτούμαι».

 

SourceΣΚΑΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ