today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Ποτάμια πάλι οι δρόμοι στην Μάνδρα

Σταμάτησαν οι κλήσεις για πλημμύρες στην περιοχή της Μάνδρας και φαίνεται πως ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Παραμένουν ωστόσο τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η νεροποντή, που έπληξε νωρίτερα, για μια ακόμα φορά την περιοχή.

Τις εφιαλτικές στιγμές του 2017 ξαναβιώνουν οι κάτοικοι της Μάνδρας Αττικής, καθώς οι δρόμοι της περιοχής μετατράπηκαν σε ποτάμια από την έντονη βροχόπτωση, με όλων των ειδών τα φερτά υλικά να κατεβαίνουν στην οδό Κοροπούλη. Οι νέες πλημμύρες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι της περιοχής, έσπευσαν να απομακρύνουν τα οχήματα τους φοβούμενοι περαιτέρω άνοδο της στάθμης των υδάτων, αν και είναι αισιόδοξοι ότι οι βροχοπτώσεις δεν θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, μέχρι πριν από λίγο, η στάθμη των ορμητικών υδάτων είχε ανέβει με τους κατοίκους να έχουν βγει στα μπαλκόνια και στις ταράτσες και να παρακολουθούν ανάστατοι τα τεκταινόμενα.

Οδός Β.Κοροπουλη, Μάνδρα ! 9:00μ.μ 26 Ιουνίου 2018 !!! #Mandra #Attiki #disaster

Posted by Kleart Hysaj on Tuesday, June 26, 2018

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικης έγιναν συνολικά 45 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αλλά εκτιμάται ότι είναι αρκετά περισσότερα, καθώς τα συνεργεία που βρίσκοναι εκεί επεμβαίνουν απευθείας όπου χρειάζεται.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, παραμένει κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών σε όλο το μήκος της, καθώς και η παλαιά εθνική Αθηνών- Κορίνθου στο 34ο χιλιόμετρο και σε δρόμους της πόλης, λόγω μεγάλης συσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών, ενώ λίγο νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία και στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττικής Οδού.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβήσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια, ενώ προληπτικά βρίσκονται σε επιφυλακή. Στην Μάνδρα βρίσκονται μία σωστική λέμβος και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.

Συνολικά επιχειρούν αυτή τη στιγμή για αντλήσεις υδάτων και αποκατάσταση άλλων προβλημάτων, 50 πυροσβέστες μέ 20 οχήματα.

Μεγάλη ποσότητα λάσπης απέκλεισε τον δρόμο Αγιοκάμπου – Σκλήθρου του δήμου Αγιάς στη Λάρισα

Κλειστός παραμένει ο δρόμος από τον Αγιόκαμπο προς το χωριό Σκλήθρο του δήμου Αγιάς, μετά από κατολισθήσεις που σημειώθηκαν σήμερα λόγω της κακοκαιρίας και των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Λέτσιος, στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου έχει πέσει μεγάλη ποσότητα λάσπης από το βουνό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να είναι αδύνατη.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, λόγω της κακοκαιρίας στο σημείο, τα μηχανήματα του δήμου δεν μπόρεσαν να επιχειρήσουν την σημερινή ημέρα ώστε να αποκατασταθεί το οδόστρωμα, οπότε αναμένεται η εκτόνωση του καιρικού φαινομένου για να γίνει η επιχείρηση.

Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι του Σκλήθρου μεταβαίνουν στο χωριό τους μέσω Ελάφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ