today-is-a-good-day
19 C
Athens

Μπεχράμι: Δεν θα επαναληφθούν πανηγυρισμοί με πολιτικό περιεχόμενο

Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέοι πανηγυρισμοί με πολιτικό περιεχόμενο από παίκτες της εθνικής Ελβετίας στη συνέχεια του Μουντιάλ 2018, είπε ο μέσος της ομάδας Βαλόν Μπεχράμι, αναφερόμενος στους συμπαίκτες του Γκράνιτ Τσάκα και Σερντάν Σακίρι, οι οποίοι σχημάτισαν με τα χέρια τους τον αετό της αλβανικής σημαίας στο ματς κόντρα στη Σερβία.

Τσάκα και Σακίρι γλύτωσαν την ποινή αποκλεισμού από τη FIFA, αλλά τους επιβλήθηκε πρόστιμο (από 10.000 ελβετικά φράγκα). Πάντως, η δήλωση του Μπεχράμι έχει σημασία, αφού εννοεί ότι δεν θα ξαναγίνουν αυτού του είδους οι πανηγυρισμοί, επειδή οι δύο ομάδες δεν θα παίξουν και πάλι μεταξύ τους στο Μουντιάλ. «Δεν θα ξανασυμβεί στο μέλλον γιατί δεν θα υπάρξει ξανά αυτό το παιχνίδι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπεχράμι σε συνέντευξη Τύπου στο Νίζνι Νόβγκοροντ, όπου η Ελβετία προετοιμάζεται την Τετάρτη (27/6) να αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα, στον τελευταίο της αγώνα στον 5ο όμιλο.

Οι Ελβετοί χρειάζονται την ισοπαλία για να περάσουν στους «16». Πάντως, η συμπεριφορά του Τσάκα και του Σακίρι στον αγώνα με τη Σερβία προβλημάτισε τους Ελβετούς. Μάλιστα ορισμένοι από τους πολιτικούς της χώρας τους επέκριναν, λέγοντας ότι έμοιαζαν να παίζουν για το Κόσοβο και όχι για την Ελβετία, ενώ αντίθετα κάποιοι άλλοι τους υπερασπίστηκαν.

«Φυσικά είμαστε χαρούμενοι που κανένας δεν τιμωρήθηκε με αποκλεισμό, αλλά είναι ένα θέμα που πηγαίνει πολύ βαθύτερα και θα πρέπει να περάσουμε λίγο περισσότερο χρόνο (συζητώντας το) αλλά τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο Μπεχράμι, ο οποίος κατάγεται από το -επίσης αλβανόφωνο- Τέτοβο. «Νομίζω ότι η ομάδα έκανε μια καλή εμφάνιση με τη Σερβία. Όταν χάναμε 1-0 διατηρήσαμε την ηρεμία μας και παίξαμε σαν ομάδα. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό. Είχαμε πάντα την αίσθηση ότι, παρόλο που βρισκόμασταν σε δύσκολη κατάσταση, κάτι θετικό θα έβγαινε από το παιχνίδι. Αύριο έχουμε ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν. Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς και πρέπει να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε», τόνισε ο Μπεχράμι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ