Γ.Καλλιάνος: Από τις μολότοφ στις γραβάτες …100 δις € και 2 μνημόνια δρόμος

671

 *Του Γιάννη Καλλιάνου

Είναι πλέον γνωστό σε όλους μας ότι το μέλλον της χώρας μας έχει ναρκοθετηθεί για πολλά χρόνια ακόμη. Οι δερμάτινες και οι βελουτέ καρέκλες του Μαξίμου αποδείχτηκαν «ικανές» για να συσπειρώσουν τα δυο εκ των τριών μορφωμάτων του Ελληνικού κοινοβουλίου, αυτό του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό των ΑΝΕΛ. Η αλήθεια είναι ότι οι κυβερνώντες θα συνεχίσουν να υπογράφουν τα πάντα, είτε η χώρα βρίσκεται μέσα, είτε και έξω από τα μνημόνια.

Και μην ακούτε τους αριστερούς Σταλινικούς επαναστάτες ότι θα βγούμε από τα μνημόνια σε 2 μήνες. Έχουν υπογράψει πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022, 2,2% μέχρι το 2060, έχουν παραδώσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια στους δανειστές, θα κόψουν συντάξεις κατά 20%, θα εξαφανίσουν το ΕΚΑΣ, θα μειώσουν το αφορολόγητο στα 5600 €, θα μειώσουν μισθούς μέσω της φορολογίας, θα περικόψουν κοινωνικά επιδόματα, θα αυξήσουν τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσουν τον ΦΠΑ στα νησιά, θα αυξήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 17%, θα φέρουν μέτρα 5,1 δις € καθώς και πάρα πολλά άλλα αντιλαϊκά και επώδυνα μέτρα. Και όλα αυτά, όχι τώρα, αλλά μετά την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια το φετινό καλοκαίρι.

Άρα, μετά την ρύθμιση του χρέους, δεν θα δούμε τίποτα παραπάνω πέρα από σκληρά και αδυσώπητα μέτρα, μέτρα που «χτυπάνε» οριζοντίως όλες τις ομάδες της κοινωνίας μας, ακόμη και τις οικονομικά ασθενέστερες, αυτές δηλαδή που υποτίθεται ότι θα προστάτευε ο «ευαίσθητος» κ. Τσίπρας. Και σε ότι αφορά το χρέος, δεν έφεραν τίποτα περισσότερο από αυτό που είχε πετύχει ο Αντώνης Σαμαράς το 2012, κάτι το οποίο δεν πρόλαβε να εφαρμόσει και να ολοκληρώσει διότι οι μολότοφ στην Αθήνα έπεφταν βροχή, καθημερινά, σε κάθε γωνιά της, με κάθε τρόπο… Μόνο που τώρα, έχουμε φορτωθεί στις πλάτες μας ακόμη 2 μνημόνια και σχεδόν 15,5 δις € νέα μέτρα τα οποία θα είχαμε αποφύγει αν ο κ. Δήμας ήταν αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όλα τα παραπάνω είναι εντελώς αληθή και δεν περιέχουν καμία δόση υπερβολής. Εξάλλου οι περισσότεροι από αυτούς που «βομβάρδιζαν» με μολότοφ την Αθήνα από το 2012 μέχρι και το 2014, πλέον είναι διορισμένοι σε κάποια κυβερνητική θέση ή στο δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ. Και μη μου πείτε ότι λέω ψέματα. Αυτό είναι το κοινό μυστικό τους, ότι κατάφεραν να διορίσουν τα συντρόφια τους, τους περισσότερους από εκείνους που έκαιγαν σημαίες, έβαζαν κρεμάλες, έγραφαν με σπρέι στη Βουλή και πετροβολούσαν όποιον αστυνομικό έβρισκαν μπροστά τους.

Και όλα αυτά διότι… από τις μολότοφ στις γραβάτες ήταν απλώς 2 μνημόνια και 100 δις € δρόμος.

Τι λένε πλέον όσοι θέλησαν να στείλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και τώρα φωνάζουν για τη Μακεδονία μας; Ελπίζω την επόμενη φορά, όλοι όσοι στήριξαν τον «μνημονιοσχίστη» κ. Τσίπρα και κ. Καμμένο, να έχουν βάλει μυαλό. Μέρος των Σκοπιανών ονειρεύεται να κάνει μπάνια στον Θερμαϊκό και θεωρεί ότι θα το πετύχει στο μέλλον. Σιγά σιγά και μέρος των Αλβανών ονειρεύεται να δροσίζεται στην Πρέβεζα. Οι Τούρκοι από την άλλη βρίσκονται καθημερινά πάνω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Λέτε λοιπόν να σηκώνει κι άλλη πλάκα πίσω από τις μπλε κουρτίνες των εκλογικών κέντρων;