today-is-a-good-day
19 C
Athens

Κακοκαιρία από σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Κακοκαιρία θα επικρατήσει από σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν σήμερα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η Πελοπόννησος και βαθμιαία η Θεσσαλία, η δυτική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία (κυρίως, η Πιερία και η Ημαθία) και πιθανόν από τις βραδινές ώρες η ανατολική Στερεά.

Αύριο Τρίτη, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Την Τετάρτη, θα επηρεαστούν τα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Την Πέμπτη, θα επηρεαστούν η Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν πρόσκαιρα η Θεσσαλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ