today-is-a-good-day
15.6 C
Athens

Έντονες αντιδράσεις Ομογενών για τη Μακεδονία

Ετοιμάζουν επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό και τα εξωτερικό για τη πρόσφατη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για τη Μακεδονία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ομογενειακής Εφημερίδας Νέος Κόσμος, οι οργανώσεις της Αυστραλίας και ειδικότερα η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτώριας ετοιμάζουν να αποστείλουν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας που θα προσυπογράψουν φορείς της παροικίας.

 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η επιστολή θα κινηθεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους  και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που αποφασίστηκαν την Πέμπτη το βράδυ στην αίθουσα της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτώριας.

Στην έκτακτη συνεδρίαση που συγκάλεσε η Παμμακεδονική, συμμετείχαν 120 περίπου εκπρόσωποι συλλόγων και οργανισμών της παροικίας και παρά το γεγονός ότι όλοι συμφωνούσαν μεταξύ τους καταδικάζοντας τη Συμφωνία, η ατμόσφαιρα ήταν φανερά ηλεκτρισμένη και ο θυμός για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης είχε τον πρώτο λόγο.

Ο πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης, Δημήτρης Μηνάς, εκθέτοντας της απόψεις του στους παρεβρισκόμενους, με τον προεδρεύοντα της Παμμακεδονικής Χρήστο Μουτζίκη στο πλευρό του

Οι «θερμόαιμοι» που συμμετείχαν στη συνεδρίαση δεν ήταν απλώς θυμωμένοι αλλά εξοργισμένοι. Στην προσπάθειά τους να εκφράσουν την οργή τους, υιοθέτησαν διόλου κόσμιους χαρακτηρισμούς για τον Έλληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του.

Εκτός από την επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Παμμακεδονική θα στείλει παρόμοιες επιστολές και σε όλους τους Έλληνες βουλευτές που στηρίζουν τη Συμφωνία.

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) της Αυστραλίας, στις επιστολές που θα σταλούν στον κ. Παυλόπουλο και τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, θα συμπεριλαμβάνεται και το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον της Συμφωνίας.

Ο ψύχραιμος πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης, κ. Ανδρέας Μπαλής

Ο προεδρεύων, Χρήστος Μουτζίκης, είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα, ότι αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας, η ομογένεια θα πρέπει να την αποδεχθεί.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι η θρησκευτική ηγεσία της Μελβούρνης συμμετείχε ενεργά στο συλλαλητήριο του Φεβρουαρίου, συλλαλητήριο στο οποίο ένας από τους βασικούς ομιλητές ήταν ο Επίσκοπος Δέρβης κ.κ. Ιεζεκιήλ, την Πέμπτη το βράδυ «έλαμψε» δια της απουσίας της.

ΠΗΓΗ: ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ