today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Renault EZ-GO: Ένας νέος τρόπος χρήσης του αυτοκινήτου

Σύντομα οι οδηγοί θα αξιοποιήσουν τα οφέλη της αυτόνομης οδήγησης. Οι επιστήμονες εργάζονται για την ολοκλήρωση των νέων προγραμμάτων που θα αναβαθμίσουν τα χαρακτηριστικά ασφάλειας της αυτόνομης οδήγησης. Σε λίγα χρόνια θα εγκαταλειφθεί η κλασική χρήση του αυτοκινήτου. Η διαδρομή μέχρι το γραφείο, το σπίτι ακόμη και η εκδρομή θα γίνονται με τον τρόπο που οραματίζονται οι επιστημονες.

Η Renault, προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης, μια ημέρα που υπόσχεται μεγαλύτερη ασφάλεια και ευελιξία στις μετακινήσεις μας. H γαλλική φίρμα με την αποκάλυψη του πρωτότυπου EZ-GO, παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις αστικές μετακινήσεις του μέλλοντος. Η συμπλήρωση 120 χρόνων από την γέννηση της μάρκας είναι μία ευκαιρία για να δείξει τα μελλοντικά της σχέδια. Φιλοδοξεί οι αστικές μετακινήσεις να γίνουν πιο άνετες, ασφαλείς, ευχάριστες, αλλά και προσιτές για όλους.

Ας υποθέσουμε ότι μια παρέα πέντε φίλων που διασκεδάζουν αποφασίζουν πως ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Μέσω της συσκευής του κινητού τους τηλεφώνου καλούν ένα ρομπο-ταξί, ένα όχημα που κινείται αυτόνομα και είναι σχεδιασμένο για το αστικό περιβάλλον. Το όχημα μεταφέρει τον κάθε επιβάτη στο σπίτι του με ασφάλεια και άνεση.

Το παραπάνω παράδειγμα αποτελεί μόνο μία από τις περιπτώσεις όπου οχήματα σαν το πρωτότυπο Renault EZ-GO θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις πόλεις του μέλλοντος. Εργαζόμενοι, τουρίστες, μητέρες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, άτομα με κινητικά προβλήματα, όλοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τη μετακίνηση τους με το καινοτομικό αυτοκίνητο.

Κεντρική ιδέα πίσω από τη δημιουργία του εντυπωσιακού πρωτοτύπου, είναι η ελευθερία μετακίνησης για όλους. Το EZ-GO είναι ένα ηλεκτρικό, αυτόνομο όχημα με μεγάλες δυνατότητες συνδεσιμότητας και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να είναι ιδιαίτερα πρακτικό και αποδοτικό.

Η άνετη πρόσβαση στο εσωτερικό μέσω του ανοιγόμενου εμπρός μέρους και της ράμπας εισόδου, οι άνετες θέσεις σε σχήμα «U» και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες είναι μερικά από τα στοιχεία που διευκολύνουν την χρήση του αυτοκινήτου. Η ασφάλεια επίσης αποτελεί ένα από τα πλεονεκτήματα του με δεδομένο ότι η αυτόνομη οδήγηση έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των ατυχημάτων.

Με βάση το πρόγραμμα του Groupe Renault Drive The Future 2017-2022, η Renault σκοπεύει μέχρι το 2022 να παρουσιάσει και να λειτουργεί υπηρεσίες ρομπο-ταξί εγκαινιάζοντας ένα νέο τομέα στις δραστηριότητες της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ