today-is-a-good-day
13 C
Athens

Στον Ρόμπερτσον το «Lifetime Achievement» του ΝΒΑ

Στις 25 Ιουνίου το ΝΒΑ θα τιμήσει ακόμη έναν από τους κορυφαίους όλων των εποχών, κατά το δεύτερο έτος «ζωής» του βραβείου «Lifetime Achievement». Ένα χρόνο μετά τον Μπιλ Ράσελ των Μπόστον Σέλτικς, σειρά παίρνει ο Όσκαρ Ρόμπερτσον, ο οποίος ήταν ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου που είχε μέσο όρο τριπλ νταμπλ σε μία σεζόν.

Ο Hall of Famer είχε 181 τριπλ νταμπλ καριέρας, αριθμός που αποτελεί μέχρι τις μέρες μας ρεκόρ. Ο γκαρντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Ράσελ Ουέστμπρουκ, είναι ο μοναδικός που κατάφερε τις τελευταίες δύο σεζόν του ΝΒΑ να έχει μέσο όρο τριπλ νταμπλ, μετά από 55 χρόνια από τη δράση του «Big O».

Ο Ρόμπερτσον έγινε νταφτ από τους Σινσινάτι Ρόγιαλς το 1960, ενώ είχε μέσο όρο καριέρας 25.7 πόντους, 7.5 ριμπάουντ και 9.5 ασίστ σε 1.040 αναμετρήσεις. Αγωνίστηκε για 10 σεζόν στους Ρόγιαλς, ενώ τις τελευταίες τέσσερις της καριέρας του στους Μιλγουόκι Μπακς.

Ο «Big O» οδήγησε επίσης την Ένωση Παικτών από το 1965-74, ενώ βοήθησε στη δημιουργία free agency με την άσκηση αντιδικίας κατά του ΝΒΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ