today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

“Ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας και κυνισμού”

Σφοδρή επίθεση Κ.Μητσοτάκη σε Τσίπρα - Καμμένο

Με επίθεση στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραθέτοντας παλιότερες δηλώσεις του με τις οποίες δεσμευόταν ότι δεν θα υποχωρήσει ποτέ στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας.

“Αυτός ο άνθρωπος που είδατε πριν από λίγο στο βήμα είναι ο υπουργός Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Και μόνο για αυτή τη μνημειώδη ομιλία άξιζε η πρόταση μομφής. Τέτοιο ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας και κυνισμού αυτή η αίθουσα δεν έχει ξαναδεί” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε για να βάλουν οι εκλογές τέλος στην καταστροφική πορεία σας”.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε γιατί κατέθεσε την πρόταση μομφής τώρα: “για να θέσουμε όλους τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους. Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι ψήφος υπέρ της υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα- Ζάεφ αύριο. Ο καθένας ξεχωριστά ψηφίζοντας ναι, βγάζει εισιτήριο για τις Πρέσπες. Χωρίς επιστροφή, γιατί μετά θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει».

Συνεχίζοντας να στρέφεται κατά των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου είπε ότι διαφωνούν στα λόγια και ισχυρίζονται ότι δε θα κυρώσουν τη συμφωνία. “Μας λένε δε θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση τώρα, αλλά κάποια βολική στιγμή στο μέλλον. Στηρίζουν όμως ταυτόχρονα με πάθος τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ που τη διαπραγματεύθηκαν και την υπογράφουν αύριο. Δεν παραιτούνται καν από τις υπουργικές τους καρέκλες. Τώρα είναι η στιγμή να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών των ΑΝΕΛ και του προέδρου τους”.

Και συνέχισε ανεβάζοντας τους τόνους και χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς. Εχουν περάσει κι άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες από αυτή την αίθουσα όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους καιροσκόπους της πολιτικής για τον Πάνο Καμμένο”.

Ενώ έβαλε στο κάδρο και τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: “Επειδή κάτι διαβάζω για Νόμπελ Ειρήνης, σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης και στους δυο σας”.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Μητσοτάκης έβαλε στο στόχαστρό του προσωπικά τον πρωθυπουργό: “Ο Τσίπρας ουδέποτε επιδίωξε οποιαδήποτε συναίνεση με τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης για διαμόρφωση εθνικής γραμμής, έκανε μυστική διπλωματία με διαρροές και υπονοούμενα.Το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν λύση, οποιαδήποτε λύση”.

“Εχουμε το εξής παράδοξο” συνέχισε, “ο κ Τσίπρας που ήθελε να βγάλει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ σπεύδει να βάλει στο ΝΑΤΟ του γείτονές μας. Επιχειρεί έναν συμψηφισμό εντυπώσεων για να καλύψει το μνημόνιο και τις αντιδράσεις. Εκεί κάνετε λάθος. Μια άλλη πιο σύνθετη εξήγηση λέει πως ο κ Τσίπρας υλοποιεί τις ατζέντες άλλων που τον βρήκαν πρόθυμο να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες. Φαντάζομαι ότι εσείς και ο Κοτζιάς θα επιχειρήσετε μία βουτιά στο παρελθόν, αλλά από αύριο η Ιστορία θα γράψει ότι εσείς είπατε ναι σε όλα αυτά που οι προκάτοχοι σας είπαν όχι”.

“Που είναι το Σεβάρνα Μακεντόνια;” ρώτησε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα. “Μάλλον δεν ξέρετε που βάζετε την υπογραφή σας. Αμφιβάλω εάν είχατε διαβάσει τη συμφωνία που σας σέρβιρε ο κύριος Κοτζιάς”, επεσήμανε και πρόσθεσε: “Οι εκλογές είναι θέμα μηνών και θα πάρετε τη θέση που σας αξίζει: του χειρότερου πρωθυπουργού στην ιστορία της μεταπολίτευσης.”
Από την κριτική του δεν ξέφυγε ούτε ο υπουργός Εξωτερικών: “Αν ισχύει η δέσμευσή πως θα λύσετε και τα προβλήματα με την Αλβανία πριν φύγετε για διακοπές, είπε στον Νίκο Κοτζιά, τότε καλύτερα να φύγετε για διακοπές διαρκείας από τώρα”.

Αφού έθεσε μια σειρά ερωτημάτων όπως τι θα γίνει με τα εμπορικά σήματα και αν θα γράφουν τα σχολικά βιβλία κοινές επιτροπές, επιτέθηκε εκ νέου σε Τσίπρα και Καμμένο χαρακτηρίζοντάς τους ως μια “κοινοπραξία πολιτικού κυνισμού ικανού για τα πάντα. δεν ντρέπεστε;”

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης επεσήμανε πως “η κυβέρνηση οφείλει σήμερα να λογοδοτήσει για τα δεινά που επέφερε στην χώρα με αποκορύφωμα το τέταρτο μνημόνιο και την συμφωνία για το Σκοπιανό”, είπε και πρόσθεσε «για αυτό είμαστε εδώ για να σας σταματήσουμε».

«Οι εκλογές είναι θέμα μηνών και θα πάρετε τη θέση που σας αξίζει: του χειρότερου πρωθυπουργού στην ιστορία της μεταπολίτευσης» κατέληξε και κάλεσε όσους αντιλαμβάνονται το βάρος της ευθύνης να υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ