today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Αλλαγές στις άμεσες ενισχύσεις για ενεργούς και νέους αγρότες

Αρκετές τροποποιήσεις περιλαμβάνει η απόφαση για τις άμεσες ενισχύσεις που δημοσιεύτηκε στη Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2223), υπογεγραμμένη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.

Μεταξύ άλλων αφορά τους ενεργούς και νέους αγρότες, τους μόνιμους βοσκοτόπους, και τις ενστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, σε ότι έχει να κάνει με τους ενεργούς αγρότες, σύμφωνα με την απόφαση «γεωργοί, οι οποίοι έλαβαν για το προηγούμενο οικονομικό έτος άμεσες ενισχύσεις άνω των 5.000 ευρώ θεωρούνται ενεργοί γεωργοί, εφόσον αποδεικνύουν ότι το ετήσιο ποσό των άμεσων ενισχύσεων είναι τουλάχιστον το 5% των συνολικών εσόδων, που αποκτήθηκαν από μη γεωργικές δραστηριότητες κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος».

Για τους αγρότες νεαρής ηλικίας τονίζεται πως η ενίσχυση θα τους «χορηγείται ετησίως κατόπιν ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ενίσχυσης από το γεωργό, για περίοδο πέντε ετών, αρχής γενομένης από την πρώτη υποβολή της αίτησης ενίσχυσης για γεωργούς νεαρής ηλικίας, υπό την προϋπόθεση ότι η εν λόγω υποβολή πραγματοποιείται εντός πέντε ετών από τη σύσταση που αναφέρεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 31 της παρούσας. Το εν λόγω χρονικό διάστημα των πέντε ετών εφαρμόζεται επίσης για τους γεωργούς που λαμβάνουν ενίσχυση για γεωργούς νεαρής ηλικίας όσον αφορά απαιτήσεις πριν από το έτος υποβολής αιτήσεων 2018».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ