today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ψηφίζεται σήμερα το μίνι Μνημόνιο

Παρακολουθήστε LIVE τη μάχη της Βουλής

Σε εξέλιξη είναι η «μάχη» των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής για την οικονομία και τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου που συνοδεύει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Ωστόσο, το βλέμμα όλων είναι στο αν και πότε θα καταθέσει τελικά η Νέα Δημοκρατία πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Η ονομαστική ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι, προκειμένου να προχωρήσει το ΦΕΚ για το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, το οποίο θα κρίνει οριστικά το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Αντιρρήσεις αντισυνταγματικότητας πρόβαλε η ΔΗΣΥ, με την έναρξη στην Ολομέλεια, της σχετική συζήτησης, με το σχετικό αίτημα να απορρίπτεται από την πλειοψηφία.

Παράλληλα συλλαλητήρια διοργανώνουν σήμερα Συνδικάτα και Οργανώσεις διαμαρτυρόμενα στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τέταρτη αξιολόγηση που ψηφίζεται το μεσημέρι στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ η οποία έχει προκηρύξει Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 ώρα το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια.

Τη δική τους συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση των νέων μέτρων, στις 13:00 ώρα το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Παράλληλα, στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι συρμοί του μετρό θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ λόγω των στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Παράλληλα, ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα λεωφορεία από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11 π.μ., ενώ αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 6 μ.μ. Η στάση εργασίας πραγματοποιείται για τη διεξαγωγή της γενική συνέλευσης του κλάδου με θέμα την αποτροπή του επικείμενου κλεισίματος του αμαξοστασίου στο Ελληνικό.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρόλεϊ από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11 π.μ., ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 5 μ.μ.

Επιπλέον, νέα 24ωρη απεργία προκήρυξαν οι ιδιοκτήτες ταξί, συνεχίζοντας και σήμερα Πέμπτη τις κινητοποιήσεις τους.

Αυξημένη η κίνηση

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής. Σύμφωνα με την Τροχαία, πολύ αυξημένη είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα, έως τον κόμβο Καλυφτάκη, στην κάθοδο της λεωφόρου Κηφισού, από την Αττική οδό έως την Αχαρνών, στην Πέτρου Ράλλη, την Αλεξάνδρας, την Κατεχάκη, την Ποσειδώνος, την Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, καθώς και στο λιμάνι του Πειραιά.

Δείτε LIVE τη μάχη της Βουλής

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ