today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Θ.Παπαχριστόπουλος: Από το ΠΑΣΟΚ στη Ν.Δ., μετά στους ΑΝΕΛ και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Θ.Παπαχριστόπουλος, βουλευτής των ΑΝΕΛ πρόκειται να ψηφίσει υπέρ της εκχώρησης του ονόματος, της γλώσσας και της Ιθαγένειας της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, επισημοποιώντας με αυτό τον τρόπο το διαζύγιό του με τους ΑΝΕΛ. Αυτό γιατί, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος δήλωσε ότι όποιος βουλευτής του κόμματός του διαφοροποιηθεί από την καταστατική τους γραμμή, θα διαγράφεται.

Με βάση την εκτίμηση αυτή, ο κ. Παπαχριστόπουλος αποδεχόμενος τη συμφωνία του κ Τσίπρα με τα Σκόπια θα διαγραφεί ή θα ανεξαρτητοποιηθεί, συνεχίζοντας όμως να στηρίζει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι πρόκειται να ενταχθεί και στα ψηφοδέλτια του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Ποιος όμως είναι ο Θ.Παπαχριστόπουλος;

Πολλές φορές ακούμε τον θορυβώδη βουλευτή να μιλά για το “παλιό” πολιτικό σκηνικό και τα “παλιά” κόμματα.

Ποιος όμως γνωρίζει όμως, ότι ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τη  δεκαετία του 1990, στη συνέχεια μεταπήδησε στη Ν.Δ. αναλαμβάνοντας κρατική θέση επί Καραμανλή, μετά (εν μέσω Μνημονίων) κατέβηκε υποψήφιος Βουλευτής του Αντώνη Σαμαρά με τη ΝΔ, μετά πήγε στο κόμμα του Καμμένου ;

Μπορεί λοιπόν ο κ. Παπαχριστόπουλος να εμφανίζεται ως πολέμιος του παλαιού κατεστημένου, όμως ο ίδιος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κατεστημένου αυτού.

Όμως πέραν αυτών, ο κ. Παπαχριστόπουλος, αν τελικά αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ και προσχωρήσει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα κατέχει και ένα νέο ρεκόρ. Θα έχει κατορθώσει να κατέβει στις εκλογές με 4 διαφορετικά κόμματα!

Κάποιοι τον ταυτίζουν με ορισμένους παλαίμαχους ποδοσφαριστές, τους αποκαλούμενους γυρολόγους, που σε κάθε μεταγραφική περίοδο γυρνούν από ομάδα σε ομάδα, εξασφαλιζοντας ετήσια εισοδήματα, μέχρι να κλείσουν την καριέρα τους.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι παραμένει πιστός στις αρχές του, σε αντίθεση με τα κόμματα που συμμετέχει τα οποία αλλάζουν αρχές και θέσεις.

Όπως και να είναι, ο Θ.Παπαχριστόπουλος θα μείνει στην ιστορία για το πολιτικό του ρεκόρ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ