today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Έφτιαξαν “παπάκι” που κινείται με τσικουδιά

Ολοκληρώθηκαν τα δυο CityLab στην Κρήτη στο πλαίσιο του μεγάλου Hackathon SmartCity #2 της ΚΕΔΕ με την υποστήριξη της Crowdpolicy τις πρώτες μέρες του Ιουνίου.

To CityLab στο Ηράκλειο διοργανώθηκε την 1 Ιουνίου στο χώρο Δημοσκόπιο στην Νέα Αλικαρνασσό, παρουσία της Δημοτικής αρχής, νέων επιχειρηματιών, φοιτητών, μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, τοπικών φορέων και μαθητών.
Συμμετείχαν συνολικά 9 ομάδες οι οποίες παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες τους για τις έξυπνες πόλεις.

Μια από τις ιδέες που ξεχώρισαν ήταν η παραγωγή βιοαερίου από σκουπίδια από τον Ηρακλειώτη κ. Ηλιάδη να κάνει επίδειξη μάλιστα σε ένα μετασκευασμένο «παπάκι» το οποίο κινείτο και με τσικουδιά (!) και άλλα παράγωγα βιοαποδομήσιμων προϊόντων σύμφωνα με το ekriti.gr.

Οι υπόλοιπες ιδέες στο Ηράκλειο περιλαμβάνουν:

Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, Ρομπότ ανακύκλωσης, Ανάδειξη τουριστικού προορισμού, Mεθοδολογια για έξυπνες πόλεις, Στήριξη ευπαθών ομάδων μέσω συνεργατικών μεθοδολογιών, budget travel city – ταξιδιωτικός οδηγός, Πλατφόρμα εύρεσης εργασίας, Πλατφόρμα IoT για νοσοκομεία.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε το CityLab στα Χανιά στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Οι ιδέες που κατατέθηκαν ήταν: μια πλατφόρμα για πρόληψη ατυχημάτων, «Μιλούν οι ήρωες» — πλατφόρμα πολιτιστικής απεικόνισης των ιστορικών προσώπων, Real time air pollution analytics, ένα συνεργατικό σύστημα συλλογής περιβαλλοντολογικών δεδομένων με αδέσποτα ζώα.

Ακολουθούν τα CityLab στη Σύρο (8/6), Μυτιλήνη (8/6), Ρόδο (15/6) και Τρίκαλα (15/6).

ΠΗΓΗ: startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ