Σάλος με site του ΣΥΡΙΖΑ που δικαιολογεί την επίθεση κατά του Μ.Βαρβιτσιώτη!

«Πυρά» προς την στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγορεί για τη στάση που κράτησε στην επίθεση που δέχτηκε το πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εξαπέλυσε η ΝΔ, επισημαίνοντας πως μία μέρα μετά την έφοδο κουκουλοφόρων με βαριοπούλες σε γραφείο Έλληνα βουλευτή ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εκδώσει, έστω για τα μάτια του κόσμου, μία καταδικαστική ανακοίνωση.

«Ο “105,5 Στο Κόκκινο” δεν πρόκειται να παύσει να δημοσιεύει ειδήσεις, που φαίνεται να μην αρέσουν στη ΝΔ. Αντίθετα, θα συνεχίσει με μεγαλύτερη τόλμη να αναδεικνύει τα πραγματικά γεγονότα, βάσει των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας», υπογραμμίζει ο ραδιοφωνικός σταθμός, αναφέροντας ότι «μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η πρωτοφανής ανακοίνωση της ΝΔ, που παραποίησε το περιεχόμενο του ρεπορτάζ, που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα μας».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ επισημαίνει επίσης πως ούτε ο πρόεδρος της Βουλής, ούτε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχουν επικοινωνήσει με τον Έλληνα βουλευτή, έστω για να ενημερωθούν για το τι συνέβη προσθέτοντας πως «αντιθέτως, η ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ “Στο κόκκινο” μας “ενημέρωσε” ότι ο στόχος των κουκουλοφόρων με τις βαριοπούλες δεν ήταν, λέει, το γραφείο του βουλευτή, αλλά αυτό του “Συνεταιρισμού Δικαστών και Εισαγγελέων”, στο οποίο, όπως μας ενημερώνει το καλά πληροφορημένο κυβερνητικό site, σχεδίαζαν -άκουσον άκουσον- μια συμβολική έφοδο που κατά το ρεπορτάζ δεν είναι παράνομη ενέργεια».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, η ίδια ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τη χαρακτηρίζει, ενημερώνει επιπλέον ότι «ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα θα υποστεί ΕΔΕ, προφανώς γιατί η κυβέρνηση θα ήθελε από εκείνον να ρωτήσει προηγουμένως τους 30 ροπαλοφόρους τραμπούκους για το σκοπό της… επίσκεψής τους».

«Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από το “ρεπορτάζ”; Ότι είναι πρώτη φορά που μια κυβέρνηση καταγγέλλει το θύμα και όχι τους θύτες ή ότι δεν υπάρχει προηγούμενο ένα κυβερνητικό site να επικροτεί δημοσίως τη βία ως συμβολική; Ότι και να ισχύει, ένα είναι βέβαιο: “Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί και η ιδεοληπτική του παράνοια δεν τον αφήνει”» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

 

«Ο “105,5 Στο Κόκκινο” δεν θα παύσει να δημοσιεύει ειδήσεις που δεν αρέσουν στη ΝΔ» 

«Ο “105,5 Στο Κόκκινο” δεν πρόκειται να παύσει να δημοσιεύει ειδήσεις, που φαίνεται να μην αρέσουν στη ΝΔ. Αντίθετα, θα συνεχίσει με μεγαλύτερη τόλμη να αναδεικνύει τα πραγματικά γεγονότα, βάσει των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας» υπογραμμίζει ο ραδιοφωνικός σταθμός, αναφέροντας ότι «μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η πρωτοφανής ανακοίνωση της ΝΔ, που παραποίησε το περιεχόμενο του ρεπορτάζ, που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα μας».

Σε ανακοίνωση του «105,5 Στο Κόκκινο» αναφέρεται: «Το ρεπορτάζ μας είναι απολύτως τεκμηριωμένο και οι πληροφορίες που δημοσιεύονται διασταυρωμένες. Ορισμένες εξ αυτών μάλιστα αναπαράγονται από σήμερα το πρωί σωρηδόν και σε άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες. Ενδεικτικό το παράδειγμα του ιστοτόπου της εφημερίδας «Καθημερινή».

«Πιθανόν, πάλι, η ΝΔ να επιθυμεί να καταγγείλει την κρατική ασφάλεια, επειδή τα αποτελέσματα των ερευνών της δείχνουν πως δεν υπήρξε επίθεση στο ίδιο το γραφείο του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, αλλά σε διπλανό γραφείο» συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση του ρ/σ, στην οποία σημειώνεται: «Δική της υπόθεση είναι, ας το πράξει αν το επιθυμεί».

Συνεχίζοντας, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Αγνοούμε επίσης εάν η ΝΔ θα επιθυμούσε να αποσιωπήσουμε την πληροφορία, που συνέλεξαν οι δημοσιογράφοι του σταθμού μας, πως αναμένεται να διαταχθεί ΕΔΕ για το γεγονός των πυροβολισμών. Ή εάν πιστεύει πως το να πυροβολεί ένας αστυνομικός στον αέρα, ανεξαρτήτως των συνθηκών, είναι απλά φυσιολογικό… Είναι επίσης απορίας άξιον, που η ΝΔ ζητά ουσιαστικά από τον “105,5 στο Κόκκινο” να… καταδικάσει την βία! Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό των αντιλήψεων της ΝΔ για την δημοσιογραφία είναι το γεγονός πως καταγγέλλει τον σταθμό μας ως… “ιδεοληπτικό”!

Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει…».

Και καταλήγει: «Όπως και να ‘χει, ο “105,5 Στο Κόκκινο” δεν πρόκειται να παύσει να δημοσιεύει ειδήσεις, που φαίνεται να μην αρέσουν στη ΝΔ. Αντίθετα, θα συνεχίσει με μεγαλύτερη τόλμη να αναδεικνύει τα πραγματικά γεγονότα, βάσει των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας».