today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ν.Παππάς: Η κυβέρνηση θέλει λύση χωρίς το ΔΝΤ

«Πυκνώνουν τα μηνύματα ότι πάμε σε μια ομαλή ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος, το οποίο είναι και το μόνο που δεν εκτροχιάστηκε και κατάφερε να μειώσει την ανεργία κλπ. Ένα πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του οποίου, μέσα σε δυσμενείς διεθνείς συσχετισμούς και με δεσμεύσεις που δεν θα θέλαμε αλλά είχαμε αναλάβει χάριν της συμφωνίας, προχωρά και ολοκληρώνεται» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο”.

H ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι που κρατούν και το μεγαλύτερο κομμάτι του χρέους, επιθυμούν να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα χωρίς προληπτικές γραμμές στήριξης, και αυτός είναι και ο καθοριστικός παράγοντας, ανέφερε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. Σημείωσε ότι οι διεθνείς εξελίξεις πρέπει να αξιολογούνται και τόνισε ότι είναι προφανές ότι μια χώρα του μεγέθους της Ελλάδας θα είχε πρόβλημα να ομαλοποιήσει τη χρηματοδότησή της και να εξισορροπήσει τις τράπεζές της, εάν είχαν γίνει άλλου τύπου επιλογές.

Μιλώντας για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Νίκος Παππάς είπε ότι η παραμονή του ΔΝΤ σαν τεχνικός σύμβουλος το βάζει σε μια θέση που δεν θα μπορεί να επηρεάσει τα πράγματα, και αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο. Υπενθύμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση, από το 2015, είχε πει ότι θέλει λύση χωρίς το ΔΝΤ, ενώ σημείωσε ότι και η Γερμανία έχει μετακινηθεί από τη θέση της ότι απαιτείται και η παρουσία του Ταμείου στο πρόγραμμα, άρα ολοκληρώνεται ένας κύκλος.

«Είναι προφανές», συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «ότι εάν κάποια χώρα χρειαστεί προγράμματα σταθεροποίησης μέσα στην Ευρώπη δεν θα έχει το ΔΝΤ. Συνεπώς γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση». «Είναι και κάποιοι βέβαια» συμπλήρωσε ο Ν. Παππάς «που νομίζουν ότι μόνο εν μέσω κρίσης οικονομικής και κοινωνικής μπορούν να επιβάλλουν της ατζέντα τους για αυτό και το θέλουν εδώ για να επιβάλει λύσεις που αποδείχθηκαν ότι είναι αποτυχημένες στο παρελθόν».

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ