today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Αλίμονο αν έχετε αναγνωρίσει “μακεδονική” γλώσσα και ταυτότητα

«Αλίμονο αν έχετε αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα και προσπαθείτε τώρα να βρείτε άλλοθι», είπε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας απευθυνόμενος προς την πτέρυγα των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην ολομέλεια της Βουλής, με αιχμή σχόλια περί αναγνώρισης μακεδονικής γλώσσας από την ΝΔ.

Όπως είπε ο κ. Γκιουλέκας, κυβερνητικά στελέχη επιμένουν να ενοχοποιήσουν τη ΝΔ για δήθεν αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας ενώ έχει μιλήσει επανειλημμένα ο καθηγητής Μπαμπινιώτης – και διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Μήπως ψάχνετε άλλοθι; Μήπως έχετε αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα και προσπαθείτε να πείτε ότι δήθεν κάποιοι άλλοι το κάνανε και εσείς πατάτε εκεί;».

«Εάν το έχετε κάνει, σας λέμε ότι δεν νομιμοποιείστε να το φέρετε στην Βουλή και σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείστε να το περάσετε. Αλίμονο εάν έχετε αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα. Θα είναι τραγικό. Υποθηκεύετε ένα εθνικό θέμα και δεν έχετε αυτό το δικαίωμα».

Ο κ. Γκιουλέκας, εξάλλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ενημερώνει την Εθνική Αντιπροσωπεία, η οποία «αναρωτιέται σε ποιά φάση βρίσκεται η διαδικασία», δεδομένου ότι πληροφορείται μονάχα το τι λέει ο κ. Ζάεφ, χωρίς να διαψεύδεται ή να επιβεβαιώνεται.

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι ο κ. Τσίπρας «απατάται πλάνη οικτρά εάν νομίζει ότι διαπραγματεύεται για χάρη της ελληνικής κυβέρνησης, όταν ο κυβερνητικός του εταίρος δεν συμφωνεί. Άρα διαπραγματεύεται ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως πρωθυπουργός. Άρα νομιμοποιείται να προχωρήσει σε τέτοιες διαδικασίες;» αναρωτήθηκε.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ