today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Μουντιάλ 2018: Τα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης

Σε ρυθμό Μουντιάλ πια οι συζητήσεις, γι’ αυτό σκεφτήκαμε να μαζέψουμε για σας εδώ τα αξιοσημείωτα της φετινής διοργάνωσης.

Σανέ, Γκέτσε, Μπενζεμά, Λακαζέτ, Μοράτα, Μάρκος Αλόνσο, Νταβίντ Λουίζ, Ντάνι Άλβες, αλλά και Ιταλία, Χιλή, ΗΠΑ, Ολλανδία. Οι αποκλεισμένοι από το Μουντιάλ της Ρωσίας, μία διοργάνωση που όμως δεν της λείπουν τα ρεκόρ.

Ο Ράφα Μάρκες είναι ο “Gran Capitan”, που θα παίξει στο πέμπτο διαδοχικό Παγκόσμιο Κύπελλο ως αρχηγός της εθνικής ομάδας του Μεξικού. Έπαιξε στα γήπεδα της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας το 2002, σκόραρε απέναντι στην Αργεντινή στην φάση των «16» το 2006, ακριβώς όπως έκανε κατά της Νότιας Αφρικής το 2010 και κατά της Κροατίας το 2014. Στη Ρωσία θα είναι η τελευταία εμφάνισή του ως παίκτης.

Ο Μίροσλαβ Κλόζε έχει σημειώσει 16 γκολ με την Γερμανία σε τελικές φάσεις Μουντιάλ. Το ρεκόρ του παλαίμαχου επιθετικού, που πλέον είναι βοηθός του Γιοακίμ Λεβ στην Γερμανία. Θα προσπαθήσει να καταρρίψει ο Τόμας Μίλερ, ο οποίος μετράει ήδη 10 γκολ σε δύο Μουντιάλ.

Το πιο… περίεργο ρεκόρ είναι σίγουρα αυτό, στο οποίο θα φτάσει ο Εσάμ Ελ-Χανταρί, 45 ετών Αιγύπτιος τερματοφύλακας που παίζει στη Σαουδική Αραβία και ο οποίος έχει παίξει ως βασικός (και αρχηγός) σε όλο το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στον αγώνα με την Ουρουγουάη, που είναι ο πρώτος για την Αίγυπτο στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ο τερματοφύλακας θα είναι ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και ο γηραιότερος αρχηγός σε ηλικία 45 ετών και 5 μηνών.

Ανάμεσα στα αξιοσημείωτα του Μουντιάλ συμπεριλαμβάνεται ο Παναμάς. Η «Σταχτοπούτα» της διοργάνωσης κάνει ντεμπούτο στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση εθνικών ομάδων στον κόσμο. Στον ίδιο όμιλο με το Βέλγιο, την Τυνησία και την Αγγλία, ο Παναμάς είναι η εθνική με τη χαμηλότερη αξία στο Μουντιάλ. Λιγότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ κοστίζει η ομάδα που έχει το παρατσούκλι «Los canaleros», επειδή βρίσκεται στο στενό που συνδέει την Βόρεια με την Νότια Αμερική. Με μέσο όρο ηλικίας τα 29,3 χρόνια, ο Παναμάς έχει την τρίτη πιο μεγάλη ομάδα.

Η γηραιότερη είναι η Κόστα Ρίκα του Κέιλορ Νάβας, οι πιο μικρές είναι η Αγγλία, η Γαλλία και η Νιγηρία, και οι τρεις με μέσο όρο ηλικίας τα 26 έτη.

Η Ισπανία είναι η ομάδα με την υψηλότερη εμπορική αξία του κόσμου, αφού κοστίζει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, σχεδόν 107 φορές περισσότερο από τον Παναμά.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ