today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Μεξικό: Δημοσίευσε τα αμερικανικά προϊόντα που βάζει δασμούς

Χοιρινό κρέας, ουίσκι, τυριά, μήλα και σταφίδες συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των αμερικανικών προϊόντων, στα οποία θα επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί ύψους 15-25%, σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Οικονομίας του Μεξικού, ως αντίποινα για τους αμερικανικούς δασμούς.

Ενώπιον της «μονομερούς υιοθέτησης» από τις ΗΠΑ του μέτρου επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, το Μεξικό «έχει το δικαίωμα να λαμβάνει μέτρα με ισοδύναμες εμπορικές επιπτώσεις» εξηγεί το υπουργείο, στον επίσημο ιστότοπό του.

Τα προϊόντα που στοχοθετούνται είναι κυρίως αγροτικά προϊόντα, ενώ στον κατάλογο προστίθενται προϊόντα με βάση το μέταλλο, όπως πλάκες από χάλυβα ή σωλήνες διάτρησης.

«Το Μεξικό μπορεί να προσαρμόσει τη σύνθεση της λίστας των προϊόντων εισαγωγής από τις ΗΠΑ», τα οποία στοχοθετούνται από τους δασμούς, προειδοποιεί το υπουργείο.

Η αύξηση των τελωνειακών δασμών στοχεύει τομείς στους οποίους ο πρόεδρος Τραμπ θεωρείται «πολιτικά θετικά διακείμενος», όπως η παραγωγή χοιρινού κρέατος, επισημαίνουν Μεξικανοί ειδικοί.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ