today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Τα κυβερνητικά μέτρα της ΝΔ για τη φτώχεια

*Του Γεράσιμου Γιακουμάτου

Αντιμετωπίζοντας τη φτώχεια: Τα άμεσα κυβερνητικά μέτρα της ΝΔ

Αποτελεί κοινή πεποίθηση πως η φτώχεια περιορίζει τις ευκαιρίες, προκαλεί απομόνωση, οδηγεί στον κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ μπορεί ακόμα να καταστήσει τα άτομα ευάλωτα στην περιθωριοποίηση.

Η ΝΔ προτείνει μια συγκεκριμένη δέσμη μέτρων που εκτός από τους αριθμητικούς στόχους επιχειρεί να καλύψει συγκεκριμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση. Οι προτάσεις της ΝΔ εξειδικεύονται ως εξής:

 

  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα καθιερωθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για 800.000 συμπολίτες μας με ετήσια δαπάνη 1 δις αντί των 760 εκατομμυρίων σήμερα. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα , δηλαδή μια χρηματική παροχή κατατεθειμένη σε τραπεζικό λογαριασμό είναι ο πλέον διαφανής και σύγχρονος τρόπος ενίσχυσης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.
  • Διευκολύνσεις μικροπιστώσεων σε άνεργους συμπολίτες μας ώστε να μπορέσουν να κάνουν μια δική τους μικρομεσαία επιχείρηση.
  • Κατάρτιση και στην απόκτηση δεξιοτήτων με πιστοποίηση για τους μακροχρόνια ανέργους. Θα τεθεί σ’ εφαρμογή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων για μακροχρόνια άνεργους κάτω των 35 ετών.
  • Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού! Το αφορολόγητο θα αυξάνεται 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και βέβαια θα τηρήσουμε και την δέσμευση μας για  Ολοήμερα Σχολεία παντού, με σχολικά γεύματα εξασφαλισμένα. Η ενίσχυση της οικογένειας και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος είναι κορυφαία ζητήματα στη κοινωνική ατζέντα της ΝΔ.

Δημιουργία θέσεων εργασίας, επαγγελματική κατάρτιση, διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων.  Αν δεν ενισχύσουμε την οικογένεια σε λίγα χρόνια απλά δεν θα υπάρχουμε ως έθνος  και αν δεν δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας θα καταρρεύσει και το ασφαλιστικό σύστημα και όλοι οι νέοι άνθρωποι της χώρας μας θα θέλουν να μεταναστεύσουν Ήδη το 6% των ενεργών εργασιακά ελλήνων βρίσκεται εκτός Ελλάδας και ο ρυθμός φυγής από την πατρίδα μας συνεχίζεται. Η ΝΔ έχει ένα στόχο μια πατρίδα όπου οι κάτοικοι της θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπείς εργασίες που θα προσφέρουν στους ίδιους και στις οικογένειες τους εκείνες τις συνθήκες να νιώθουν υπερήφανοι και παραγωγικοί.

Η ΝΔ είναι το μεγάλο δημοκρατικό λαϊκό κόμμα της Κεντροδεξιάς που αγκαλιάζει τον μισθωτό, τον ελεύθερο επαγγελματία,  τον αγρότη, τον σκληρά εργαζόμενο Έλληνα που μοχθεί για την πρόοδο της οικογένειας του και του κοινωνικού συνόλου.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είναι Βουλευτής Β΄Αθήνας της Ν.Δ. και πρ. Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ