today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Κ.Μητσοτάκης: Όχι σε «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα

Ο κ.Κοτζιάς εμφανίζεται ως υπερασπιστής των Σκοπίων !

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά της κυβέρνησης με αιχμή το Σκοπιανό αλλά και την οικονομία, σύμφωνα με το iefmerida

«Ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα και η κυβέρνηση του δεν μπορεί να υπερασπιστεί κρίσιμα εθνικά θέματα. Δεν έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει σε διεθνή συμφωνία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον Νίκο Κοτζιά ότι εμφανίζεται ορισμένες φορές ως υπερασπιστής των γειτόνων μας με απροκάλυπτη και έμφυτη αλαζονεία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι συμφωνία που περιλαμβάνει μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από την αξιωματική αντιπολίτευση, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ΝΔ για απάλειψη του αλυτρωτισμού από την πΓΔΜ, αλλαγή του Συντάγματος και erga omnes.

Για το θέμα των 8 τούρκων στρατιωτικών ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις τουρκικές απειλές και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάψει να σιωπά για τις υποσχέσεις που δήθεν έδωσε στον Ταγίπ Ερντογάν για επιστροφή των 8.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην οικονομία και τα επιπλέον μέτρα που καλούνται να πληρώσουν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι των 500 ευρώ από τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Εστιάζοντας στο θέμα του χρέους ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας έχει την αποκλειστική ευθύνη να εξασφαλίσει την πρόσβαση στις αγορές και με χαμηλό επιτόκιο, επισημαίνοντας από την πλευρά του δίνει το δικό του αγώνα στην Ευρώπη για να έχει η χώρα την καλύτερη λύση.

«Η κοινωνία σήμερα ζει μέσα στην φτώχεια και στην ανασφάλεια. Η ΝΔ παραμένει η μόνη δύναμη σοβαρότητας και προοπτικής. Η Ελλάδα θέλει να γυρίσει σελίδα, έχουμε έτοιμη σχέδιο για αυτό», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: iefimerida

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ