today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Τα τελευταία (κυριολεκτικά) όπλα του ΣΥΡΙΖΑ

*Της Μαρίας Αντωνίου

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη χρονική τους σειρά.

Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που μια ομάδα αδίστακτων λαϊκιστών του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό.

Μοίρασαν ψεύτικες υποσχέσεις, δίχασαν τους Έλληνες, υποκίνησαν τραμπουκισμούς ακόμα και σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας και τελικά κατέκτησαν την εξουσία που όπως αποδείχτηκε, ήταν το μόνο που τους ενδιέφερε.

Από τον Ιανουάριο του 2015, η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τους πρόθυμους ΑΝ.ΕΛ, αφού ακροβάτησε στην έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, την αλήστου μνήμης εποχή Βαρουφάκη, φορολόγησε άγρια την μεσαία τάξη, τσεκούρωσε μισθούς και συντάξεις, δέσμευσε την δημόσια περιουσία για 100 χρόνια και έγινε ο καλύτερος υπηρέτης των δανειστών της χώρας μας.

Από την κυβέρνηση Σαμαρά, που οδηγούσε την πατρίδα μας, σε έξοδο από το μνημόνιο το Δεκέμβριο του 2014, βρεθήκαμε ξανά στη ζώνη του λυκόφωτος.

Και τότε οι Τσίπρας και Καμμένος άρχισαν να συκοφαντούν τους  πολιτικούς τους αντιπάλους.

Με ψευδομάρτυρες, με παράνομες διαδικασίες, πέταξαν τόνους λάσπης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού και σημαντικών στελεχών της αντιπολίτευσης.

Μια καλοστημένη σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο και που ασφαλώς στο μέλλον θα αποδειχθεί ποιοι ήταν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί.

Τι μένει λοιπόν σήμερα στην κυβερνητική προπαγάνδα; Μα το μα χρησιμοποιήσει τα δύο τελευταία της (δυστυχώς για αυτήν) όπλα.

Το πρώτο είναι η δημόσια παραδοχή για την ρομαντική εποχή των δήθεν αυταπατών και την στροφή στο ρεαλισμό.

Μια σειρά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αποκηρύσσουν την περίοδο πριν το 2015, σαν να πέρασε ένας αιώνας από τότε, και αναφέρονται στη νέα «ρεαλιστική» κυβερνητική περίοδο.

Και το περίεργο είναι, ότι και διάφοροι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να αναγνωρίζουν την στροφή του Τσίπρα στο ρεαλισμό.

Γίνεται έτσι μια συζήτηση, που βολεύει επικοινωνιακά την κυβέρνηση και ρίχνει στάχτη στα μάτια των συμπολιτών μας.

Γιατί, στο κάτω-κάτω της γραφής, όταν ο ληστής είναι στο σπίτι σου δεν έχει καμία σημασία ποια είναι η ιδεολογία του. Και ούτε θα καθίσεις να ανοίξεις κουβέντα μαζί του. Έχεις μπροστά σου έναν ληστή και δεν χρειάζεται να ξέρεις τίποτα άλλο γι’ αυτόν.

Και άλλωστε, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Καρανίκας, με το παραλήρημα του για τον Ελληνικό λαό που εξεγείρεται για την μυστική διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, φροντίζουν καθημερινά να αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν άλλαξε.

Το δεύτερο «όπλο» του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επίκληση των τρίκυκλων και του…Γκοτζαμάνη.

Ο Λαμπράκης, τα αντιδεξιά σύνδρομα και ο Τσίπρας, που δήθεν εγγυάται τη δημοκρατία μας.

Ας τους πει κάποιος ότι δεκαετίες νωρίτερα, οι κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το 1974 μέχρι το 1981 εδραίωσαν τη δημοκρατία στην πατρίδα μας, επούλωσαν τι πληγές του παρελθόντος, αλλά και οι επόμενες κυβερνήσεις έβαλαν τέλος στους δαίμονες του παρελθόντος.

Ξεχνάει άλλωστε κανείς ότι ο αείμνηστος Κώστας Μητσοτάκης συγκυβέρνησε με τον Χαρίλαο Φλωράκη και τον Λεωνίδα Κύρκο, ιστορικών στελεχών της αριστεράς και πολιτικών προγόνων της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ;

Οι μόνοι, που απέμειναν, με τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα, είναι τελικά οι σημερινοί κυβερνώντες, που αναμοχλεύουν τα πάθη του παρελθόντος, ποντάροντας στο διχασμό του λαού μας.

Θα αποτύχουν όμως για μια ακόμα φορά. Όσο τους αντιμετωπίζουμε ως αυτό που είναι. Αδίστακτοι αριβιστές που συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό.

Αυτό άλλωστε έκανε και ο γιός του Λαμπράκη και πολιτεύθηκε με τον Σαμαρά.

*Η Μαρία Αντωνίου είναι Βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ