today-is-a-good-day
20.9 C
Athens

Μarylin Monroe, ένα ατέλειωτο καλοκαίρι!

Ήρθε στον κόσμο την πρώτη μέρα του καλοκαιριού του 1926. Και ήταν ολόκληρη θερμότητα και φως. Μarylin Monroe το όνομά της, το διαχρονικό σύμβολο της γυναικείας θηλυκότητας, του σεξ. 

Βασανισμένη ύπαρξη, με πολλά θέματα ανοικτά, με προσωπική ζωή γεμάτη προβλήματα. Αλλά όταν εμφανιζόταν μπροστά στην κάμερα, έλαμπε! Οι θεατές δεν είχαν μάτια για άλλη ή άλλον ηθοποιό. Δεν είναι τυχαίο ότι στην ταινία “Ο πρίγκηπας και η χορεύτρια”, επισκίασε και αυτόν ακόμη τον μεγάλο θεατρικό Λόρενς Ολίβιε! Η κάμερα τη λάτρευε, κι αυτό ήταν ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Εκανε συνώνυμή της την εικόνα της ξανθιάς σεξοβόμβας αλλά είχε και αξιοσημείωτη κωμική φλέβα, προκαλώντας γέλιο με τις αφελείς ατάκες της.

 

 

Αλλά, εκτός του κινηματογράφου, άφησε το αποτύπωμά της και στην πολιτική! Στις 19 Μαίου του 1962, στο Madison Square Garden, με παρόντες 15.000 Δημοκρατικούς, ο Πίτερ Λόφορντ, φίλος των Κένεντι βρίσκεται στη σκηνή και -αναγγέλει: «Και τώρα, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι…η Μέριλιν!!!».

Ο προβολέας λούζει την Μέριλιν, η αίθουσα παραληρεί. Οταν, με μικρά βηματάκια, σαν γκέισα, μέσα σε ένα θεόστενο φόρεμα, η ντίβα φτάνει στο μικρόφωνο, ερμηνεύει την αθάνατη βερσιόν του «Happy Birthday, Mister President» επικρατεί απόλυτη, κατανυκτική σιωπή. Η Ντόροθι Κιλγκάλεν θα αποτυπώσει την ατμόσφαιρα στο χρονογράφημά της:«Ήταν σαν να έκανε έρωτα με τον Πρόεδρο μπροστά σε 40 εκατομμύρια τηλεθεατών».

Ο -εραστής της- Τζον Φ. Κένεντι χειροκροτεί ενθουσιωδώς. Το όλο σόου κράτησε μόλις επτά λεπτά, που όμως γράφτηκαν με ανεξίτηλο μελάνι στην ποπ ιστορία του εικοστού αιώνα.  

Λιγότερο από τρεις μήνες μετά, η Μέριλιν, στα 36της χρόνια, βρίσκεται στο κρεβάτι της νεκρή.Πολλές οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον θάνατό της, αν -όντως- αυτοκτόνησε με χάπια και αλκοόλ, αν, στην εμμονή της να γίνει εκείνη “Πρώτη Κυρία”, εκβίαζε τον JFK με δημόσιες αποκαλύψεις. Αλλωστε είχε συνάψει ερωτική σχεση και με τον αδελφό του, τον Μπομπ..Ενώ ακουγόταν και ονόματα μεγαλομαφιόζων που εμπλέκονταν στο όλο story.

Ανεξαρτήτως όλων αυτών η Μέριλιν ακολούθησε την μοίρα των καταραμένων ειδώλων: έζησε γρήγορα, πέθανε νέα. Μη σταματώντας ποτέ να λάμπει. Σαν ένα ατέλειωτο καλοκαίρι…

Ανδημοσίευση από το poplike.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ