today-is-a-good-day
19.3 C
Athens

Μάχη στο ΣτΕ για το νόμο-φιάσκο του Κατρούγκαλου

Με κομμένη την ανάσα περιμένουν στο Μαξίμου την απόφαση του ΣτΕ, για τον περίφημο νόμο Κατρούγκαλου. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η απόφαση των ανώτατων δικαστών δεν θα “αρέσει” και πολύ στην κυβέρνηση.

Ίσως γι΄ αυτό κυβερνητικές πηγές διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες ότι “το ΣτΕ θα βγάλει αντισυνταγματικό το νόμο Κατρούγκαλου”, γιατί όπως ισχυρίζονται “θέλουν, υπονομεύοντας την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, να βοηθήσουν τη ΝΔ”.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι τα ίδια έλεγαν και πριν την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες για να δικαιολογήσουν την επιπολαιότητας τους που έφτιαξαν ένα νόμο στο γόνατο.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι έξυπνοι μέσα στην κυβέρνηση και στο Μαξίμου που “εύχονται” να βγει αντισυνταγματικός ο ασφαλιστικός νόμος. “Εφόσον βγει συνταγματικός σημαίνει ότι πρέπει χωρίς αστερίσκους και καθυστερήσεις να εφαρμόσουμε τις μειώσεις στις συντάξεις” τονίζουν χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση, πάντως, που τελικά ο νόμος Κατρούγκαλου κριθεί αντισυνταγματικός τότε θα μπορούν, όπως λένε οι ίδιες πηγές, να επικαλεστούν την δικαστική απόφαση και να ζητήσουν “παράταση χρόνου” από τους δανειστές, μέχρι να ξαναφτιάξουν κάνα παρόμοιο… γονατογράφημα.

Σε κάθε περίπτωση το “πικρό ποτήρι” των συντάξεων δεν μπορούν να το αποφύγουν, και θα το “πιούνε μέχρι το τέλος”, όπως σημειώνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ