today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Εδώ Θεσσαλoνίκη

  • Τα κατάφερε ο Τσίπρας να τους κάνει άνω-κάτω τους ΣΥΡΙΖΑίους στη Θεσσαλονίκη με το άρον-άρον χρίσμα στον Μπουτάρη. Στην παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» η δυσφορία δεν κρύβεται, που βρέθηκαν από αντιπολιτευόμενοι… συμπολιτευόμενοι με την διοικούσα παράταξη «Πρωτοβουλία» του κυρ Γιάννη. Κάτι η παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Π.Απότσου από το Συντονιστικό της παράταξης την επομένη του χρίσματος με αιχμές για τη στήριξη Μπουτάρη, κάτι οι επικρίσεις έτερου συμβούλου, του Γ.Αβαρλή, που δημοσίευσε σήμερα η voria.gr, κάτι η γκρίνια της ίδιας της επικεφαλής Ρ.Καλφακάκου, που ακόμα δεν εκδηλώθηκε δημόσια, αποτυπώνουν το «κλίμα» των ημερών.
  • Και στη Ν.Δ. βέβαια, λίγο θέλει να «αγριέψουν» τα πράγματα, από τα unfair που πάνε κι έρχονται…. Τη «ρουκέτα» Δένδια περί δυνατότητας στήριξης Μπουτάρη από τη ΝΔ, στο τσακ την… «κατέρριψε» ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας πως θεωρεί συμπαθή μεν τον κυρ Γιάννη, ανεπαρκή δε ως δήμαρχο. Από την άλλη, το ρήγμα κυοφορείται, όπως εντόνως ακούγεται –και γράφεται- στη Θεσσαλονίκη, εντός της παράταξης των «Εντάξει», από… «παιδιά» του Σταύρου Καλαφάτη που ετοιμάζονται να εκδηλώσουν πρόθεση υποψηφιότητας για το δημαρχιακό θώκο πριν καν εκείνος ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.
  • Ο επίσημος μηχανισμός της Ν.Δ. πάντως, ήδη άρχισε να στοχεύει «πακέτο» ΣΥΡΙΖΑ-Μπουταρη, στον πόλεμο φθοράς. Χαρακτηριστική, όχι μόνο η πρόσφατη αρθρογραφία (περί αποτυχημένου δημάρχου) αλλά και η χθεσινή τοποθέτηση του αναπληρωτή Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Νίκου Ταχιάου στα social media, μετά τη νέα παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας Χ.Βερναρδάκη υπέρ Μπουτάρη (και κατά Μητσοτάκη). Έγραψε ο Νίκος Ταχιάος: «Βλέπω πως ο Μπουτάρης βρήκε πλέον έναν μόνιμο spokesman στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑίου υπουργού Βερναρδάκη. Σκέφτηκα να το σχολιάσω χρησιμοποιώντας τον όρο “υιοθεσία”, αλλά μου φάνηκε αδόκιμος, αφού ο δήμαρχος δεν είναι μικρό παιδάκι και βεβαίως ούτε η άλλη εκδοχή ότι βρέθηκε κάποιος να τον πάρει από το χεράκι για να τον βοηθήσει να περάσει απέναντι στέκει, εφόσον μόνο ως προσκοπάκι δεν μπορεί να θεωρηθεί ο spin doctor του κόμματος και του πρωθυπουργού που αναρριχήθηκαν στην εξουσία μετατρέποντας τους δρόμους και τις πλατείες σε ζούγκλα.» https://www.facebook.com/nigetagr/posts/2210750728951855

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ