17 C
Athens

Φώτης Κουβέλης: Όσο πιο πολύ μιλάει, τόσο εκθέτει την κυβέρνηση

Ο Φώτης Κουβέλης, ο αναπληρωτής υπουργός του Πάνου Καμμένου… ξαναχτύπησε. Αναφερόμενος στην παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές “προέβλεψε” ότι δεν ξέρουν, στην κυβέρνηση, πότε θα λάβει τέλος το μαρτύριο τους. Και φυσικά ούτε κουβέντα για το πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα και στις οικογένειές τους.

«Ουδείς μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για το χρόνο απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές ύψιστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη», παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας. Ταυτοχρόνως ο Φ. Κουβέλης ανέφερε ότι η κράτηση των δύο στρατιωτικών φαίνεται να έχει ενταχθεί στην «απαράδεκτη» εθνικιστική ατζέντα του Ερντογάν, ενόψει των εκλογών στην Τουρκία.

Ο αν. υπουργός -κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής στην οποία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΕΠΕ- εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα σταματήσει η -με κυμαινόμενη ένταση- προκλητικότητα της Τουρκίας. Καθώς, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας- αυτό που επιδιώκει η ηγεσία της γείτονος είναι να εξασφαλίσει πεδίο με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα, ώστε να βρεθεί η Τουρκία παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Πάντως, ο κ. Κουβέλης τόνισε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν δέχεται, «αντιθέτως αποκρούει» και δεν μπαίνει σε λογική συζήτησης αναφορικώς με τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αυτά προκύπτουν από συγκεκριμένες συνθήκες, της Λωζάνης και των Παρισίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ