today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Οι γυναίκες δημιουργούν και επιχειρούν

Το δρόμο της επιχειρηματικότητας ανοίγει σε γυναίκες οικοτέχνες η άνθιση του τουρισμού στην Ελλάδα, όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική γραμματέας του Συνδέσμου Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδας, Χρύσα Παπαδοπούλου, με αφορμή πρόσφατη εκδήλωση του συνδέσμου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως είπε η κ. Παπαδοπούλου, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για τις γυναίκες οικοτέχνες: να «βγάλουν», από τα όρια της οικογενειακής εστίας τη δραστηριότητά τους, είτε αυτή πρόκειται για γαστρονομία είτε για κάθε είδους χειροτεχνία.
Η Κρήτη αποτελεί τον «πιλότο» σε αυτή τη μετεξέλιξη της επιχειρηματικότητας καθώς υπάρχουν παραδείγματα οικοτεχνιών, που εξελίχθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις, με τις γυναίκες να πρωτοστατούν. Το διαδίκτυο είναι ένα «όπλο» για τα πρώτα αυτά βήματα, ενώ τα διάφορα κοινοτικά προγράμματα, όπως Leader, μπορούν να είναι δώσουν χείρα βοηθείας στις πρώτες φάσεις. «Αγκάθι» για τη μετεξέλιξη των οικοτεχνιών σε επιχειρήσεις, αποτελούν, όπως είπε η κ. Παπαδοπούλου, το φορολογικό και νομοθετικό πλαίσιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ