today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Μύλος στο ΚΙΝ.ΑΛ μεταξύ βαρόνων

Στο στόχαστρο κορυφαίων στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ έχει μπει η Φώφη Γεννηματά για την “μονομερή” απόφασή της να έχει, όπως της καταλογίζουν, σκληρό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ και στο “απυρόβλητο” τη ΝΔ. Επίσης την κατηγορούν ότι δεν γίνονται συνεννοήσεις και συνεδριάσεις των οργάνων για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Θέλοντας μάλιστα να δείξουν τη δυσφορία τους, απουσίασαν από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, που έγινε προχθές το βράδυ.

Συγκεκριμένα δεν προσήλθαν οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Ανδρουλάκης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Απευθυνόμενη στα υπόλοιπα μέλη της Γραμματείας, που η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή αποφάσισε να συνεδριάσει στις 3 Ιουνίου, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι ο ρόλος του Κινήματος Αλλαγής είναι να επιδιώξει την εθνική συμφωνία «για το τι θα πρέπει να γίνει για το χρέος και την ανάπτυξη, ποίο είναι το σχέδιο μας για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και το κοινωνικό κράτος, ώστε να πάψει να στηρίζεται στα επιδόματα-πελατειακές σχέσεις όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και να υπάρξει σταθερό κοινωνικό μέρισμα».

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση, ενώ επικαλέστηκε τη θετική παρουσία του Κινήματος στην προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή επισημαίνοντας πως αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης αλλά περικοπές στις συντάξεις και νέα μέτρα. «Επιβεβαιωθήκαμε σήμερα με την αποκάλυψη του μνημονίου που υπέγραψε ο κ Τσίπρας. Ενώ τον προκάλεσα δεν έδωσε απάντηση ούτε για το ολιστικό σχέδιο ούτε για το χρέος ούτε για μικρότερα πλεονάσματα» ανέφερε η κ. Γεννηματά υπογραμμίζοντας: «αν δεν υπάρξουν ρυθμίσεις για το χρέος, κι άρα μικρότερα πλεονάσματα, το μέλλον θα είναι δύσκολο και θα φέρει κι άλλη φτώχεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ