today-is-a-good-day
28.1 C
Athens

“Καθαρές εκλογές” με συντάξεις και Σκοπιανό

Οι μειώσεις στις συντάξεις και στο αφορολόγητο που περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο, (σ.σ. αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) δείχνουν με τον πλέον καθαρό τρόπο ότι οι εκλογές έρχονται πιο κοντά.
Σύμφωνα με τα όσα έχει υπογράψει η κυβέρνηση, και είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο του 2018, οι συνταξιούχοι θα δουν να μειώνονται οι συντάξεις τους, ενώ για το θέμα του αφορολόγητου αποκαλύπτεται ότι «οι αρχές, ως προαπαιτούμενο, θα προωθήσουν την εφαρμογή του μέτρου της φορολογίας εισοδήματος το 2019 εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τις ελληνικές αρχές και στο πλαίσιο της τελικής αναθεώρησης του προγράμματος, θεωρήσει ότι είναι απαραίτητη η εφαρμογή του για να επιτευχθεί ο συμφωνημένος δημοσιονομικός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% το 2019, ο οποίος πρέπει να επιτευχθεί χωρίς επιζήμια για την ανάπτυξη μέτρα και εάν χρειαστεί, θα εγκρίνουν νομοθεσία, σε συμφωνία με τα θεσμικά όργανα, ώστε να εξασφαλίζουν την ακριβή επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου, κατά τρόπο θετικό για την ανάπτυξη».

Σκοπιανό
Η μυστική διπλωματία για το όνομα της ΠΓΔΜ συνεχίζεται. Μετά την ολοκλήρωση των επαφών που είχε ο έλληνας ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ, δεν γίναμε σοφότεροι, αλλά “μάθαμε” πως «όλα έχουν συμφωνηθεί, εκτός από το όνομα».
“Εχουμε κάνει τη σύνθεση όλων των προτάσεων, αλλά παραμένει ανοιχτό το θέμα του ονόματος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κοτζιάς και πρόσθεσε ότι στη γενική συμφωνία που έχει ήδη καταγραφεί έχουν ενσωματωθεί οι προτάσεις και των δύο, δηλαδή και της ελληνικής πλευράς και της αντιπροσωπείας των Σκοπιανών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ