today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Αν αγαπάς τα κατοικίδια, υπάρχει τρόπος να ταξιδέψεις στον κόσμο δωρεάν

Υπάρχει μια υπηρεσία για τη φροντίδα κατοικίδιων ζώων, που σας επιτρέπει να κάνετε διακοπές σε όλο τον κόσμο δωρεάν.

  • Η υπηρεσία που ονομάζεται TrustedHousesitters συνταιριάζει ανθρώπους που χρειάζονται κάποιον για να φροντίσει το κατοικίδιο και το σπίτι τους με κάποιους άλλους ταξιδιώτες και φιλόζωους, που χρειάζονται ένα μέρος για να μείνουν.
  • Εκτός από μια ετήσια συνδρομή μέλους ύψους 119 δολαρίων, η υπηρεσία προσφέρει τα υπόλοιπα δωρεάν και για τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη.

H TrustedHousesitters απευθύνεται σε ταξιδιώτες που αναζητούν ένα μέρος για να μείνουν με πιο τοπικό χαρακτήρα από ένα κανονικό ξενοδοχείο και σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, που χρειάζονται κάποιον να φροντίσει το σπίτι τους και τον τετράποδο φίλο τους, όσο οι ίδιοι είναι μακριά.

Η υπηρεσία αυτή εκτός από διασκεδαστική είναι και μια φανταστική ταξιδιωτική προσφορά.

Αν έχετε ένα κατοικίδιο ζώο και χρειάζεστε κάποιον για να το φροντίζει ενώ ταξιδεύετε, μπορείτε να καταχωρίσετε μια ανάρτηση αναζητώντας κάποιον “sitter” για όσο διάστημα λείπετε. Εάν είστε ταξιδιώτης, που αναζητά κάπου να μείνει, μπορείτε να βρείτε δωρεάν διαμονή με αντάλλαγμα τη φροντίδα του κατοικίδιου ζώου κάποιου άλλου κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Ο ιδιοκτήτης κατοικίδιου υποβάλλει ένα αίτημα για τη φροντίδα της κατοικίας και του κατοικιδίου του. Το αίτημα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το σπίτι, την περιοχή και το κατοικίδιο ζώο, καθώς και λεπτομέρειες όπως το πόσο συχνά πρέπει να βγαίνει βόλτα το κατοικίδιο ή άλλες ευθύνες, όπως το πότισμα φυτών εσωτερικού χώρου.

Οι Sitters δημιουργούν ένα λεπτομερές προφίλ όταν εγγράφονται στην υπηρεσία. Όταν αναζητούν κάπου να μείνουν, μπορούν να αναζητήσουν ανά τοποθεσία και να κάνουν αίτηση για οποιαδήποτε σχετική θέση.

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων μπορούν να δουν όλες τις απαντήσεις στο αίτημα που υπέβαλαν και να επικοινωνήσουν με τους υποψήφιους sitters πριν αποφασίσουν. Το TrustedHousesitters λέει ότι οι περισσότεροι επιλέγουν να συνομιλούν με videochat τουλάχιστον μία ή δύο φορές πριν από την τελική επιλογή. Οι ιδιοκτήτες και οι sitters έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν και αυτοπροσώπως όταν έρθει η ώρα για τη διαμονή τους, ώστε να βεβαιωθούν ότι όλα είναι ξεκάθαρα στη συνεννόησή τους.

Παρόλο που δεν απαιτείται πλήρης έλεγχος ιστορικού για τους χρήστες, η TrustedHousesitters συνιστά την υποβολή σε προαιρετικό έλεγχο. Σε περίπτωση που αυτός γίνει, ο χρήστης λαμβάνει έναι σήμα επαλήθευσης στο προφίλ του. Είναι καθαρά επιλογή τόσο των ιδιοκτητών όσο και των sitters το εάν θα αποδεχθούν ή όχι τους υποψήφιους που δεν έχουν σήμα επαλήθευσης.

Προφανώς, υπάρχουν μερικοί πιθανοί κίνδυνοι, όπως συμβαίνει άλλωστε με κάθε αντίστοιχη υπηρεσία τύπου Airbnb ή Uber, και προϋποθέτει την καλή πίστη και από τις δύο πλευρές. Ως sitter, πρέπει να πιστεύεις ότι ο ιδιοκτήτης ενδιαφέρεται για την ευημερία του κατοικίδιου ζώου του και για το σπίτι του και δεν θα σε αφήσει με μια προβληματική γάτα ή σκύλο, ενώ  ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να πιστεύει ότι ο sitter είναι ικανός να φροντίσει το ζώο και το σπίτι του.

Παρόλα αυτά, η TrustedHousesitters ισχυρίζεται, ότι έχουν δει αξιοσημείωτα επιτυχημένα ζευγαρώματα από την υπηρεσία, που ξεκίνησε στην Ευρώπη το 2011. Οι ιδιοκτήτες και οι sitters συνεργάζονται καλά και, σύμφωνα με τον υπεύθυνο μάρκετινγκ Jess Stephensη TrustedHousesitters λειτουργεί επειδή γίνεται συναλλαγή χρημάτων μεταξύ των ιδιοκτητών και των sitters. “Όπως και οι καλύτερες σχέσεις, όλα γίνονται μέσω της εμπιστοσύνης και εξασφαλίζοντας ότι οι sitters έχουν επαληθεύσει τα προφίλ τους κι έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές”.

Η ετήσια συνδρομή περιλαμβάνει απεριόριστη πρόσβαση 24 ώρες το 24ωρο σε μια ειδική συμβουλευτική γραμμή με κτηνίατρους, η οποία μπορεί να βοηθήσει αν παρουσιαστούν προβλήματα.

Αν είστε λοιπόν φιλόζωος μπορείτε να μείνετε δωρεάν την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ