today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Προς νέα ιστορική πρωτιά ο Σπανούλης

Στις 12 Μαρτίου έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League που ξεπέρασε τις 2.000 ασίστ. Στις 13 Απριλίου έγινε ο 1ος σκόρερ στην ιστορία της κατηγορίας. Στις 9 Μαίου έγινε ο 4ος που ξεπέρασε τα 600 εύστοχα τρίποντα στο Πρωτάθλημα. Για τον Βασίλη Σπανούλη όμως η ρουτίνα των ρεκόρ και των ιστορικών επιτευγμάτων θα συνεχιστεί και στη διάρκεια των πλέι οφ.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού στη διάρκεια της σειράς με τον Προμηθέα θα φτάσει και σε κάθε περίπτωση στην εξέλιξη των πλέι οφ θα προσπεράσει τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη για να βρεθεί στην κορυφή της λίστας των παικτών με τα περισσότερα ματς πλέι οφ στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League.

O “V-Span” με τα δύο παιχνίδια του κόντρα στην Κύμη, στην 1η φάση των πλέι οφ, έφτασε τις 127 συμμετοχές σε αυτό το κομμάτι του Πρωταθλήματος. Παίζοντας στα τρία, στο ελάχιστο, παιχνίδια των ημιτελικών με τον Προμηθέα θα φτάσει τα 130 όσα είχαν στην καριέρα τους στην κατηγορία οι δύο θρύλοι του Παναθηναϊκού Superfoods, Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης. Θα χρειαστεί δηλαδή ένα ακόμη, είτε αν η σειρά με τον Προμηθέα δεν τελειώσει στα τρία παιχνίδια είτε στους τελικούς, για να “πιάσει” μία ακόμη ιστορική κορυφή.

Έτσι ο Σπανούλης θα είναι πια 1ος τόσο στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια πλέι οφ όσο και σε εκείνη με τους περισσότερους πόντους σε αυτή τη φάση του Πρωταθλήματος καθώς η συγκεκριμένη κορυφή, είναι ήδη δική του. Μάλιστα μέσα από το 2ο παιχνίδι με την Κύμη έγινε ο 1ος που ξεπέρασε τους 1.500 πόντους σε ματς πλέι οφ.

πηγή: http://basketa.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ