today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

«Πόλεμος» Καλαφάτη-ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

«Θράσος χιλίων πιθήκων» εντοπίζει ο Σταύρος Καλαφάτης στο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, που ούτε λίγο, ούτε πολύ, κατηγόρησε τον βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως …φιλοφασίστα, επειδή επέκρινε δηλώσεις του πρωθυπουργού!

«Με θράσος χιλίων πιθήκων εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης», επισημαίνει στη δήλωσή του ο Σταύρος Καλαφάτης. «Εκμεταλλεύεται την επίθεση κατά του Δημάρχου – την οποία πρώτοι καταδικάσαμε – για να υφάνει πέπλο ανοχής στην αριστερόστροφη βία.  Ακολουθεί τον ακραίο διχαστικό λόγο του Αρχηγού του για να φανατίσει, να πολώσει και να διχάσει.

Αποκαλύπτει, ταυτόχρονα, ότι στην προεκλογική περίοδο που ξεκινά, επιλέγουν το λαϊκισμό, τη συκοφαντία και τις ακρότητες. Τους παρακολουθούμε, αλλά δεν τους ακολουθούμε.

Ας μην ξεχνούν, άλλωστε, ότι ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.»

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης που μεταξύ άλλων κατηγόρησε τη ΝΔ και προσωπικά το Σταύρο Καλαφάτη για «φθηνή αντιπολίτευση», υποστηρίζοντας ότι ο  βουλευτής της ΝΔ, «αντί να στρέψει τα βέλη του κατά των ακροδεξιών φασιστών που επιτέθηκαν εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, επέλεξε συνειδητά να διαστρεβλώσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού».

Στη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, γινόταν  επίσης λόγος για «ανάγκη της ΝΔ να διατηρήσει δίαυλο επικοινωνίας με αντιδραστικούς εθνικιστικούς κύκλους της πόλης», ενώ καλούσε τον κ. Καλαφάτη και την αξιωματική αντιπολίτεση «να συνειδητοποιήσουν πως ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία στην οποία δεν έχουν θέση ο φασισμός και η μισαλλοδοξία».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ