today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Επικοινωνιακά κόλπα: “Εθνική γραμμή” κατόπιν εορτής

Η κυβέρνηση κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση- και το λέει σοβαρά- ότι δεν δείχνει πνεύμα συναίνεσης για τα εθνικά μας θέματα.

Για του λόγου το αληθές βγήκε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατηγόρησε τη ΝΔ, μεταξύ άλλων, ότι “δεν λειτουργεί με υπευθυνότητα”.

Δηλαδή η “υπεύθυνη” κυβέρνηση που εδώ και 3 χρόνια προσπαθεί να σπιλώσει και να συκοφαντήσει τη ΝΔ, σε κάθε ευκαιρία, της προσάπτει “ανευθυνότητα”.

Ξεχνώντας πως κάποια κυβερνητικά στελέχη (ενίοτε και ο πρωθυπουργός) έχουν κάνει “επιστήμη” τη λασπολογία.

Σε κάθε περίπτωση είναι οξύμωρο να βγαίνει ο Δ. Τζανακόπουλος, που έχει πει τα μύρια για τη ΝΔ, και να λέει ότι “δεν έχει τη διάθεση να λειτουργήσει εποικοδομητικά, να λειτουργήσει με υπευθυνότητα, συντηρεί ακραία αντανακλαστικά τα οποία βρίσκουν έδαφος σε πραγματικές ευαισθησίες της ελληνικής κοινωνίας, όμως νομίζω, ο ρόλος τον οποίο παίζει στη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση δεν είναι καθόλου θετικός».

Προφανώς ο κ. εκπρόσωπος είτε είναι ανενημέρωτος – κακό αυτό για τον ίδιο- είτε ως άλλος μοναχός βαφτίζει κατά πως τον βολεύει τις θέσεις της ΝΔ.

Ωστόσο κάποιος πρέπει να τον… ενημερώσει, ότι η ΝΔ, δια του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι η θέση της είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, και μία συμφωνία που θα περιλαμβάνει τη χρήση του ονόματος έναντι όλων (erga omnes).

Τόσο απλά, τόσο καθαρά. Τι δεν καταλαβαίνουν στο Μαξίμου;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ