today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Στ’ άρματα: Επιστροφή στο 2015 σχεδιάζει ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, θα παίξει το επόμενο τρίμηνο τα τελευταία του 3 χαρτιά, ενθυμούμενος, κατά περίπτωση, και τον “παλιό καλό Τσίπρα του 2015”. 
1. Θα παίξει το χαρτί της “καθαρής εξόδου” της χώρας από τα μνημόνια. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος θα «ανέβει η δημοτικότητα του Αλ. Τσίπρα” και θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι η χώρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει από τα μνημόνια. Μέχρι και για “απελευθέρωση της Ελλάδας” είναι έτοιμος να μιλήσει.
2. Το “βαρύ χαρτί” του πρωθυπουργού όμως θα είναι η δέσμευσή του ότι δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις στις συντάξεις, παρότι με δική του υπογραφή υπάρχει νόμος που προβλέπει “σφαγή” από τον ερχόμενο Γενάρη.
3. Με το “επιχείρημα” του παλιού και του νέου και με την συριζαίικη “λογική” ΄ότι χρέωσαν τη χώρα με δεκάδες δισ. ευρώ κι έφεραν κι ένα αχρείαστο μνημόνιο, αλλά τα έκαναν γιατί είχαν “αυταπάτες”, θα επιχειρήσουν να ξεγελάσουν τους πολίτες για ακόμη μια φορά. Ωστόσο, η πολιτική ευλυγισία του Αλέξη Τσίπρα και οι τακτικισμοί του μπορεί να τον έφεραν στην εξουσία, αλλά τώρα ο λαός έχει μπροστά του τρία και πλέον καταστροφικά χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αυτά θα βαρύνουν στην επιλογή των πολιτών. Κι ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά, πως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ