today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Τα «εφήμερα» όνειρα από λουλούδια της Jenine Shereos

Τεχνικές υφαντικής μαζί με φυσικά υλικά χρησιμοποιεί η Αμερικανίδα καλλιτέχνης Τζενίν Σέρεος (Jenine Shereos) για να εξερευνήσει την πολύπλοκη και λεπτή σχέση που έχουμε με τον φυσικό κόσμο.

Η δουλειά της με βάση τη Βοστώνη εικαστικού έχει φιλοξενηθεί σε εκθέσεις τόσο στη χώρα της όσο και στο εξωτερικό (Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Καναδάς). Αυτή την περίοδο διαμένει για να δημιουργήσει σε ένα ιστορικό σπίτι της Γαλλίας, το περίφημο La Maison Verte (Το Πράσινο Σπίτι) το οποίο σχετίζεται με τον Βοτανικό Κήπο στο Marnay-sur-Seine, μία ώρα έξω από το Παρίσι. Εκεί, δημιούργησε μια σειρά από «εφήμερες» εγκαταστάσεις.

Εμπνεύστηκε από τους μακρινούς περιπάτους της στο χωριό και στους κήπους. «Ήμουν συνεχώς συντονισμένη με τη συνεχή εναλλαγή των διαφορετικών λουλουδιών γύρω μου. Στο όμορφο, παλιό σπίτι που έμενα, δίπλα στο υπνοδωμάτιό μου ήταν ένα μικρό δωμάτιο που ήταν σαν ένας χώρος-μεταίχμιο ή σαν ονειρικός χώρος. Άρχισα να φαντάζομαι τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους αυτά τα λουλούδια θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν αυτό το δωμάτιο» δήλωσε στο Colossal.

Περιέγραψε τη φευγαλέα φύση αυτών των εγκαταστάσεων: «Από τη στιγμή που μάζεψα τα λουλούδια, είχα λίγες μόνον ώρες για να εγκαταστήσω και φωτογραφίσω το έργο πριν αρχίσουν να μαραίνονται τα λουλούδια. Υπήρχε κάτι μαγικό στη συνεχή μεταμόρφωση του χώρου. Άφηνα κάθε εγκατάσταση για μία ή δύο μέρες, και μετά παρατηρούσα και φωτογράφιζα το πώς μαραίνονταν τα λουλούδια».

Σκοπεύει να εκδώσει του χρόνου ένα άλμπουμ με φωτογραφίες αυτής της εγκατάστασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ