today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

“Μόνη καθαρή λύση είναι οι εκλογές”

«Με βρίσκετε και θα με βρίσκετε πάντα μπροστά σας», τόνισε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ανεβάζοντας εκ νέου κατακόρυφα τους τόνους στην αίθουσα της Ολομέλειας, σημειώνοντας και από την πλευρά του ότι τα στελέχη της συγκυβέρνησης, που πρωταγωνιστούν σήμερα από την πλευρά του κατηγόρου στην υπόθεση, θα έχουν να αντιμετωπίσουν μετά τις εκλογές τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που οδηγούν σε ειδικό δικαστήριο.

«Στην επόμενη Βουλή θα υπάρξει ειδική επιτροπή: μόνο αυτή η μέθοδος οδηγεί σε πραγματικό αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, για να συνεχίσει κάνοντας λόγο για σκευωρία και προσπάθεια «εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης» από πλευράς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Δεν υπήρξε κανένα στοιχείο, τίποτα δεν εμπλούτισε τον φάκελο. Είναι απολύτως άνθρακες ο θησαυρός της Novartis. Συκοφαντικώς κατηγορούνται τα δέκα πρόσωπα. Είναι εικονική και ανυπόστατη η κατηγορία. Αυτό που απέμεινε πια είναι η αποκάλυψη της σκευωρίας. Αρχίζει ο εφιάλτης σας. Δεν θέλετε να βγει η κουκούλα των μαρτύρων. Θα βγει, όμως. Κανένας εισαγγελέας δεν θα δεχθεί να γίνει ενεργούμενο σκευωρών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Θα ήταν κατάπτυστος ένας εισαγγελικός λειτουργός έρμαιο κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Κάνετε άσχημα παιχνίδια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης. Ελάχιστοι είναι οι “πρόθυμοι”».

«Θέλουμε έρευνα»

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε: «Λέτε ψέματα στη Βουλή. Αυτό που κάνετε είναι πολιτική και δικονομική αθλιότητα. Θέλουμε επί της ουσίας έρευνα και θα γίνει με μηνύσεις που έχουμε υποβάλει και με τις αγωγές που θα καταθέσουμε. Εχετε υποστεί συντριπτική πολιτική, δικανική και ηθική ήττα. Πολλές και πολυεπίπεδες οι ευθύνες σας.

Ο εκβιασμός των θεσμών δεν θα περάσει. Ο σφετερισμός της εξουσίας δεν θα περάσει. Υπάρχει πρόβλημα κράτους δικαίου. Η μόνη καθαρή λύση είναι εκλογές και άλλη κυβέρνηση που θα ανορθώσει τη χώρα». Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα της συγκυρίας, «δείχνοντας» τον χώρο της οικονομίας, τα εθνικά θέματα, το προσφυγικό και το Σκοπιανό, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τα διαχειριστεί επικοινωνιακά μέσω της διαδικασίας «ανάδειξης εσωτερικών εχθρών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ