today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Μάννα εξ ουρανού” ο βασιλικός γάμος για τους μαγαζάτορες στο Ουίνδσορ

Στο Ουίνδσορ, πωλητές αναμνηστικών δώρων και ιδιοκτήτες παμπ υποδέχονται τους τουρίστες με ανοικτές αγκάλες, εσοδεύοντας ήδη κέρδη από τον βασιλικό γάμο που θα τελεστεί αύριο, Σάββατο.

“Πάμε πολύ καλά”, δηλώνει ο Μαλκίτ Αουτζίλα, ιδιοκτήτης του καταστήματος A. P. Souvenirs and Gifts που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον πύργο. “Παρατηρήσαμε μια αύξηση 25 έως 30% στις πωλήσεις μας”, τονίζει πουλώντας μικρά αναμνηστικά. “Τα φλιτζάνια και τα κεντητά σουβενίρ είναι αυτά που έχουν μεγάλη ζήτηση, ακολουθούν τα μαγνητάκια, τα πιατάκια και οι σημαιούλες. Όσο για τις χάρτινες μάσκες του Χάρι και της Μέγκαν… ξεπουλιούνται στο λεπτό. Τσάντες και σημαίες εξαντλήθηκαν. Κεντητά με βασιλικά σχέδια παραγγείλαμε, 96 συνολικά, έναν λογικό αριθμό, όλα έφυγαν μέσα σε δύο εβδομάδες”, δηλώνει με ικανοποίηση.

Λίγο πιο κάτω, στην Οδό Τάμεση, το Master Gifts and Souvenirs έχει τοποθετήσει τα προϊόντα που έχουν σχέση με τον γάμο στην είσοδο. “Όταν ο κόσμος τα βλέπει, μπαίνει μέσα”, εξηγεί ο πωλητής την ώρα που μια γυναίκα μιλώντας γαλλικά ζητά τη μεγαλύτερη βρετανική σημαία που διαθέτει το κατάστημα.

Τα ράφια κατακλύζονται από ένα πραγματικό συνονθύλευμα: αντίγραφα του δακτυλιδιού του αρραβώνα προς 9,99 στερλίνες (11,50 ευρώ) το κομμάτι, φλιτζάνια προς 6,99 στερλίνες (8 ευρώ) έκαστο και μαγνήτες προς 2,99 στερλίνες (3,40 ευρώ) ανταγωνίζονται κουτιά με μπισκότα βουτύρου και λούτρινα αρκουδάκια. Τα περισσότερα γίνονται ανάρπαστα.

Σύμφωνα με την εταιρία συμβούλων Brand Finance, ο βασιλικός γάμος αναμένεται να αποφέρει κέρδη άνω του ενός δισεκατομμυρίου στερλινών (1,14 δισεκατ. ευρώ) το 2018, εκ των οποίων 300 εκατομμύρια στον τομέα του τουρισμού.

Μόνο στο Ουίνδσορ, οι αρχές αναμένουν 100.000 τουρίστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ