today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Δύσκολοι αποχαιρετισμοί: Ινιέστα και Τόρες

«Πέφτει» το Σαββατοκύριακο η αυλαία του ισπανικού πρωταθλήματος, με την 38η και τελευταία αγωνιστική να μην έχει το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Μπαρτσελόνα έχει εξασφαλίσει άνετα τον τίτλο, Ατλέτικο, Ρεάλ και Βαλένθια συμπληρώνουν την τετράδα που θα αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League, Μπέτις και Βιγιαρεάλ πηγαίνουν στους ομίλους του Europa League και η Σεβίλη στα προκριματικά της ίδιας διοργάνωσης, ενώ Λα Κορούνια, Λας Πάλμας και Μάλαγα έχουν αποχαιρετήσει εδώ και καιρό την κατηγορία. Ακόμη και το κυνήγι του ιστορικού αήττητου για την Μπαρτσελόνα σταμάτησε την περασμένη Κυριακή (13/5), μετά την απροσδόκητη ήττα 5-4 από τη Λεβάντε στη Βαλένθια.

Έτσι, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της τελευταίας αγωνιστικής είναι δύο ιστορικοί αποχωρισμοί: Το «Καμπ Νου» θα σηκωθεί στο πόδι για να χαρίσει το τελευταίο χειροκρότημα στον εμβληματικό Αντρές Ινιέστα, που μετά τον αγώνα με τη Σοσιεδάδ αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα, ύστερα από 22 χρόνια και 32 (!) τρόπαια. Και στη Μαδρίτη, στο ματς με την Εϊμπαρ, οι φίλοι της Ατλέτικο θα πουν το δεύτερο -οριστικό πια- αντίο στον Φερνάντο Τόρες, το δικό τους αιώνιο «μωρό», που ολοκληρώνει τη δεύτερη θητεία του στην ομάδα της καρδιάς του, έχοντας αξιωθεί να κατακτήσει επιτέλους έναν τίτλο με τους «ροχιμπλάνκος».

Κατά σύμπτωση, οι δύο αυτές ομάδες είναι και οι πλέον χαρούμενες στη χρονιά που φεύγει, με τους «μπλαουγκράνα» να πανηγυρίζουν το εγχώριο νταμπλ και την Ατλέτικο να κατακτά το Europa League. Σημαντικά κατορθώματα, που όμως θα επισκιαστούν αν η Ρεάλ καταφέρει το επόμενο Σάββατο (26/5) να κατακτήσει για τρίτη σερί χρονιά το Champions League, στον τελικό του Κιέβου με τη Λίβερπουλ. Οι φίλοι των «μερένγκες» δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κατευοδώσουν την ομάδα τους, η οποία παίζει εκτός έδρας με τη Βιγιαρεάλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ