today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

‘Αδ. Γεωργιάδης: Οι πλειοψηφίες αλλάζουν και να είστε βέβαιοι ότι δεν θα σας ξεχάσουμε

“Οι πλειοψηφίες αλλάζουν και να είστε βέβαιοι ότι δεν θα σας ξεχάσουμε”, ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της βουλής. Διευκρίνισε ότι αυτό δεν είναι απειλή, αλλά ότι λέει ξεκάθαρα ότι “όποιος από εσάς είναι εμπλεκόμενος σε αυτή την σκευωρία θα πάει στο δικαστήριο”.

Επιτέθηκε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την προηγούμενη δήλωσή του από το βήμα της βουλής, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα. Αναρωτήθηκε λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης, ότι αφού δεν αφορά το σκάνδαλο σε πολιτικά πρόσωπο, γιατί μαζεύτηκαν στη βουλή σήμερα.

Αναφέρθηκε στα μέτρα για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης που είχε πάρει η κυβέρνηση της οποίας ήταν μέλος, ενώ κατήγγειλε ότι η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία δεν έχει προχωρήσει σε αντίστοιχα μέτρα.

Κατήγγελε την υποκρισία της πλειοψηφίας της επιτροπής που δεν προχώρησε στην εξέταση μαρτύρων, ενώ υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε παραιτηθεί κάθε προστασίας από τη βουλευτική και υπουργική ασυλία.

“Για να μην μάθει ο κόσμος ότι λέτε ψέμματα” δήλωσε ότι είναι ο λόγος που επιλέγουν να επιστρέψουν την υπόθεση στη δικαιοσύνη, που μπορεί να κάνει και 20 χρόνια να ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Και σημείωσε ότι “αυτό που θέλουν είναι να είμαστε πάντα υπό κατηγορία”. Ενώ εξήγησε ότι θα μπορούσαν με τις διαδικασίες της βουλής να πάνε κατευθείαν στο σκαμνί και να δικαστούν και να βρεθεί αν είναι ένοχοι.

“Κανείς δεν κυβερνά για πάντα”, κατέληξε και γι΄αυτό θα πρέπει να δείχνουν πολύ μεγαλύτερο σεβασμό στους κοινοβουλευτικούς κανόνες.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του Συριζα, είπε ότι “Θα γελάγατε κι εσείς με αυτές τις κατηγορίες, αν σεβόσασταν τους κανόνες”, αλλά “επιλέξατε να γίνετε συνεργοί στην σπίλωση των πολιτικών σας αντιπάλων”

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ