today-is-a-good-day
19.9 C
Athens

O Robert Downey Jr και ο κόσμος της τεχνητής νοημοσύνης

Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και η σύζυγός του, παραγωγός Σούζαν Ντάουνι, ανακοίνωσαν ότι γυρίζουν μια σειρά ντοκιμαντέρ για την τεχνητή νοημοσύνη (AI) στο YouTube. Η σειρά θα έχει οκτώ ωριαία επεισόδια, που θα βγουν στην συνδρομητική πλατφόρμα YouTube Red το επόμενο έτος.

Η σειρά δεν έχει τίτλο ακόμη, όμως έγινε γνωστό ότι ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θα είναι ο παρουσιαστής και αφηγητής των ντοκιμαντέρ, που θα φιλοξενήσουν επιστήμονες, φιλοσόφους και άλλους ειδικούς στην τεχνητή νοημοσύνη. Το YouTube αναφέρει ότι η σειρά θα διερευνήσει το πως η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και ζούμε στο παρόν και στο μέλλον. Παραγωγοί της σειράς είναι το ζεύγος Ντάουνι μέσω της εταιρείας παραγωγής τους Team Downey.

“Ο Robert κι εγώ μοιραζόμαστε μια περιέργεια για την τεχνητή νοημοσύνη, ένα περίπλοκο και συχνά πολωμένο θέμα”, εξηγεί η Σούζαν Ντάουνι. “Στόχος μας είναι να διερευνήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη μέσω ενός φακού αντικειμενικότητας και προσβασιμότητας, με εντελώς τολμηρό, όμορφο και διασκεδαστικό τρόπο”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το αστέρι του Iron Man και των Avengers εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του για τις τεχνολογικές εξελίξεις. Σύμφωνα με ένα κεφάλαιο στην πρόσφατη βιογραφία του Elon Musk, κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ταινίας Iron Man το 2008, που ξεκίνησε ο Ντάουνι να παίζει τον ρόλο του δισεκατομμυριούχου Tony Stark, ο ηθοποιός ζήτησε να τοποθετηθεί το Tesla Roadster στο εργαστήριο του Stark προκειμένου να αποδείξει την τεχνολογική επάρκεια και την ικανότητα του χαρακτήρα του να προβλέπει τις εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα. Άλλωστε και το 2016 ο Ντάουνι προσφέρθηκε – κάνοντας πλάκα – να δανείσει τη φωνή του στον προσωπικό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης, που ήθελε ο Mark Zuckerberg του Facebook να εντάξει στο σπίτι του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ