today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Σπίτι κολαστήριο για δέκα παιδιά

Δέκα παιδιά της ίδιας οικογένειας εντοπίστηκαν να ζουν σε άθλιες συνθήκες σε ένα σπίτι στην Καλιφόρνια, όπου οι γονείς τους τα κακοποιούσαν σωματικά και ψυχολογικά, όπως ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη οι αρχές.

Η Ίνα Ρότζερς, 30 ετών, και ο σύζυγός της Τζόναθαν Άλεν, 29 ετών, συνελήφθησαν στις 31 Μαρτίου στο σπίτι του στο Φέρφιλντ, βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, αφού η αστυνομία απάντησε σε μία κλήση για ένα εξαφανισμένο παιδί.

Οι υπό κράτηση γονείς των παιδιών

Όταν μπήκαν στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν τα παιδιά –ηλικίας από τεσσάρων μηνών έως 12 ετών– κουλουριασμένα το ένα δίπλα στο άλλο στο πάτωμα του σαλονιού. Το σπίτι ήταν σε άθλια κατάσταση με σκουπίδια, σαπισμένα τρόφιμα και περιττώματα ανθρώπων και ζώων σκορπισμένα παντού.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σολάνο ανακοίνωσε ότι τα παιδιά έφεραν τραύματα από τρυπήματα, εγκαύματα, εκχυμώσεις και τραύματα που φαίνεται να προήλθαν από αεροβόλο. Η Σάρον Χένρι, αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας της περιοχής, δήλωσε ότι τα παιδιά βασανίζονταν για «σαδιστικούς λόγους».

Τα παιδιά έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος και «στη διάρκεια της έρευνας περιέγραψαν με λεπτομέρειες τις κακοποιήσεις που υφίσταντο», ανέφεραν οι αρχές της Καλιφόρνια. Οκτώ από τα παιδιά μάλιστα εξήγησαν ότι οι κακοποιήσεις ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια.

Η γιαγιά των παιδιών από την πλευρά της μητέρας τους, η Ουάντα Ρότζερς, δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι υποπτευόταν ότι τα παιδιά κακοποιούνταν, ενώ χαρακτήρισε τον Άλεν «τέρας». «Έπαιρνε το μωρό και το χαστούκιζε και του έβαζε κολλητική ταινία στο στόμα για μην κλαίει», εξήγησε μιλώντας στο KNTV.

Η Ίνα Ρότζερς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι υπηρεσίες της πρόνοιας είχαν ανακρίνει τα παιδιά πριν τρία χρόνια όταν η μητέρα της «είχε αναφέρει κάτι» που ώθησε την υπηρεσία να επισκεφθεί το σπίτι, όμως η έρευνα δεν κατέληξε πουθενά.

Η υπόθεση θυμίζει αυτή της οικογένειας της Λουίζ και του Ντέιβιντ Τέρπιν, που αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος, οι οποίοι κρατούσαν έγκλειστα και βασάνιζαν τα 13 παιδιά τους.

Όπως και οι Τέρπιν, η Ρότζερς και ο Άλεν είχαν δηλώσει ότι τα παιδιά τους λαμβάνουν κατ’ οίκον διδασκαλία.

Εναντίον της Ρότζερς θα απαγγελθούν εννέα κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκων, ανακοίνωσαν χθες οι εισαγγελείς. Ο σύζυγός της από την πλευρά του αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί για επτά υποθέσεις βασανισμού και εννέα υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων.

Ο Άλεν, θεωρείται ο βασικός δράστης των κακοποιήσεων και βρίσκεται υπό κράτηση όπως και η σύζυγός του. Ωστόσο μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο KCRA-TV την Τρίτη δήλωσε: «Δεν είμαι κτήνος (…) η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια λειτουργική οικογένεια (…) Όλοι βοηθούσαν όλους. Ήταν ένας πλήρης κύκλος, τα μεγαλύτερα βοηθούσαν τα μικρότερα».

Η Ρότζερς δήλωσε ότι εργαζόταν ως τεχνικός σε μια εταιρεία, ενώ ο Άλεν είχε στούντιο τατουάζ.

Ο Λάρι Μάγκνεϊν, ένας γείτονας της οικογένειας, επεσήμανε ότι δεν γνώριζε πως 10 παιδιά ζούσαν στο σπίτι αυτό. Οι γονείς πάντα τον χαιρετούσαν όταν έφευγαν, όμως ποτέ δεν είχε δει παιδιά να παίζουν στην αυλή. «Είναι ένα αρκετά μεγάλο σπίτι», σχολίασε, «όμως δεν ξέρω πώς μπορείς να το κρατήσεις τόσο ήσυχο με 10 παιδιά. Το δικό μου δεν είναι ήσυχο με ένα ή δύο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ