today-is-a-good-day
21.3 C
Athens

Φαρσοκωμωδία Νο2 με τη Novartis

Εικόνες από το… χθες προβλέπεται να ζήσει την Παρασκευή η Βουλή, με πρωτοβουλία της συγκυβέρνησης. Αναφερόμαστε στην υπόθεση της Novartis ή καλύτερα στο φιάσκο και την σκευωρία, και την συζήτηση (;;;) που θα διεξαχθεί στο κοινοβούλιο επί του (κυβερνητικού) πορίσματος που έβγαλε η (κυβερνητική) προανακριτική επιτροπή.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η συγκυβέρνηση αποφάσισε για λόγους επικοινωνιακούς και με “λογική” αρένας να στηθούν τελικώς 10 κάλπες για την ψηφοφορία για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία που είχε ακολουθηθεί και κατά την ψηφοφορία για τη σύσταση της προανακριτικής.

Η προσπάθεια της συγκυβέρνησης να “αναστήσει” μια “πεθαμένη” ιστορία δεν θα ευδοκιμήσει, τονίζουν κύκλοι της ΝΔ. Μέχρι στιγμής δεν είναι καθαρό ποια στάση θα κρατήσουν την Παρασκευή τόσο η ΝΔ όσο και η ΔΗ.ΣΥ.

Τα σενάρια είναι δύο: το πρώτο να πάνε στη Βουλή και πριν την ψηφοφορία να αποχωρήσουν. Το δεύτερο σενάριο θέλει να μην πηγαίνουν στη Βουλή ώστε να μη νομιμοποιήσουν, όπως λένε κάποιοι, τα κομματικά και λαϊκίστικα παιχνιδάκια της κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ