today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Ν.Παππάς εναντίον Λ.Κονιόρδου

Τριγμοί στην Κυβέρνηση από το ψηφιακό χαράτσι σε υπολογιστές, smartphone και tablet

Εσωτερικούς τριγμούς προκαλεί στην Κυβέρνηση η επιβολή τέλους 2% σε υπολογιστές, τάμπλετ και smartphones.
Mε δήλωσή του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, εξέφρασε την αντίθεσή του με την τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παππάς συγκρούεται με την κα Κονιόρδου. Είχε προηγηθεί η απόφαση του ΚΑΣ που απαγόρευε την λήψη τηλεοπτικών πλάνων στο Σούνιο από το BBC, απόφαση που διορθώθηκε σε επόμενη συνεδρίασή του.
Σύμφωνα με τη χθεσινή τροπολογία του ΥπΠο, το συγκεκριμένο ψηφιακό «τέλος», όπως και στην περίπτωση των tablet και των ηλεκτρονικών υπολογιστών (που νομοθετήθηκε πρόσφατα και φτάνει το 2%) θα συλλέγεται και αποδίδεται στους πνευματικούς δημιουργούς της χώρας.
Ο Νίκος Παππάς με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε: «Η επιβολή του τέλους του 2% σε τάμπλετ/κινητά πρέπει να επανεξεταστεί. Είναι σημαντικό να υπάρχει εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά χωρίς να προκαλούνται επιπλέον αχρείαστα προβλήματα ιδίως σε μία περίοδο που θέλουμε ο κόσμος να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες».

Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ η επιβολή των συγκεκριμένων επιβαρύνσεων δύναται να κοστίσει περισσότερο από 65 εκατ. ευρώ τον χρόνο στους Έλληνες καταναλωτές, «σε μία περίοδο που πραγματικά ο προϋπολογισμός τους βάλλεται από παντού και μάλιστα για ένα απαραίτητο αγαθό, όχι μόνο για την καθημερινότητα αλλά και για την επαγγελματική τους δραστηριότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ