today-is-a-good-day
19 C
Athens

Τσίπρας: Από τον φόβο περνάμε στην κανονικότητα

«Από τον φόβο περνάμε στην κανονικότητα. Από την αμφισβήτηση στον σεβασμό».

«Τώρα πια μας ακούν, μας αναγνωρίζουν, μας σέβονται. Από τις θυσίες των πολλών, περνάμε στις ανάγκες, στο δίκιο των πολλών και στα δικαιώματα για όλους».

«Η κοινωνία σηκώνει το κεφάλι και βαδίζει πια σταθερά σε μια χώρα κανονική».

Αυτά σημειώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε βίντεο που έχει αναρτήσει στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, με μηνύματα για την ενδυνάμωση της χώρας και του ρόλου της στο ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα, στην επιστροφή στην «κανονικότητα» και την επικέντρωση στις «ανάγκες των πολλών».

Το βίντεο που περιλαμβάνει στιγμιότυπα από επαφές του πρωθυπουργού με Ευρωπαίους και διεθνείς ηγέτες και αξιωματούχους (Μακρόν, Ομπάμα, Πούτιν, Γιούνκερ, Μοσκοβισί, Γκουρία), διατρέχουν μηνύματα όπως: «Ελλάδα. Από την άδεια θέση, στη δυνατή παρουσία». «Από τα χρόνια μικρής ευθύνης στη δύναμη της πράξης». «Με σαφήνεια, καθαρότητα, εξορθολογισμό». «Η χώρα μας, ξανά, ισότιμος συνομιλητής στην Ευρώπη. Μας αναγνωρίζουν, μας ακούνε, μας σέβονται». «Ελλάδα, διεθνής συνομιλητής».

Σε αυτό το πλαίσιο φιλοξενείται επίσης το απόσπασμα από την πρόσφατη ομιλία του Ζ. Κ. Γιούνκερ στην ελληνική Βουλή ότι «μετά από 8 χρόνια δοκιμασίας, η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα», με το βίντεο να καταλήγει: «Και συνεχίζουμε με την ίδια θέληση κι υπευθυνότητα», «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ