today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Μήνυμα Στουρνάρα προς τους υπαλλήλους της ΤτΕ

Αφορμή τα 90 χρόνια λειτουργίας της

Mήνυμα προς το προσωπικό της με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών από τη λειτουργία της Τράπεζας της Ελλάδος, απέστειλε Διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας.

Ο διοικητής της ΤτΕ διαπιστώνει ότι το έργο των υπαλλήλων της Τραπέζης, το ήθος και η προσήλωση τους στο καθήκον είναι πέραν του συμβατικού και του αναμενομένου, κατά τα ενενήντα χρόνια λειτουργίας της Τράπεζας και δικαιώνουν στο έπακρο την πεποίθηση αυτή που είχε εκφράσει ο πρώτος Διοικητής της Αλ. Διομήδης.

Οπως αναφέρει στο μήνυμα του ο κ. Στουρνάρας , “με τη συνδρομή όλων των υπαλλήλων η Τράπεζα επιτέλεσε στο έπακρο τη βασική αποστολή της που είναι η διαφύλαξη της νομισματικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας προς όφελος του ελληνικού λαού. Στήριξε την κοινή πεποίθηση ότι το χρήμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ανταλλαγής, ως μέτρο και απόθεμα αξίας κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του συνόλου της κοινωνίας. Η εμπιστοσύνη αυτή είναι η βάση στην οποία εδράζεται η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, η οποία πέρα από τη θεσμική της εξασφάλιση είναι κατοχυρωμένη και στη συνείδηση των συμπολιτών μας, χάριν στις δικές τους προσπάθειες». Η ανεξαρτησία όμως όπως υπογραμμισε, συνεπάγεται ευθύνη και υποχρεώσεις. Μια κεντρική τράπεζα είναι ένα περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων για όσους εργάζονται σε αυτή.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ