today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Εξαθλίωση στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ

Οι Έλληνες εμπιστεύονται περισσότερο το ΔΝΤ από την Κυβέρνησή τους!

*Γράφει ο Νίκος Σίμος

Γνωρίζαμε ότι εξελίχθηκε σε τραγική, η εικόνα του βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα με τη συνεχή φτωχοποίηση των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια, όπως αποκάλυπταν επίσημες, ελληνικές και ξένες, στατιστικές. Το αποκορύφωμα της γνώριμης όσο και θλιβερής αυτής πραγματικότητας είναι οι κατά καιρούς διαπιστώσεις των μελετών της Τραπέζης της Ελλάδος, σύμφωνα με τις οποίες η συνολική ετήσια κατανάλωση τροφίμων στη χώρα μας μειώθηκε κατά 27%. Με το ποσοστό αυτό να φτάνει ακόμη και στο 32,3% για τα φτωχότερα των ελληνικών νοικοκυριών.

Η απλή μετάφραση των στατιστικών αυτών στοιχείων είναι ότι στην Ελλάδα, που επιστρέφει πλέον σταθερά σε προηγούμενες προδικτατορικές δεκαετίες, οι Έλληνες αναγκάζονται να περιορίσουν ακόμη και την κατανάλωση βασικών ειδών διατροφής προκειμένου να αντεπεξέλθουν, οικονομικά, στην καλπάζουσα φτωχοποίησή τους.

Η ζοφερή αυτή πραγματικότητα είναι η απάντηση, στην πράξη, στην κυβερνητική ευθυμία, περί δήθεν μείωσης της ανεργίας! Και αυτά λέγονται σε μία στιγμή που, όπως φαίνεται, γονείς και λοιποί συγγενείς αναγκάζονται να στερηθούν ακόμη και τρόφιμα, προκειμένου να συντηρούν με χαρτζιλίκι από το γλίσχρο εισόδημά τους τα παιδιά τους, καθώς όπως έρευνα της ΔιαΝΕΟσις έδειξε, η μισή γενιά του ηλικιακού εύρους από 18 έως 35 ετών βασίζεται, οικονομικά, σε αυτούς.

Ήδη όχι μόνο οι ελληνικές στατιστικές –διότι η κυβέρνηση έχει μία δυσανεξία σε ό, τι ανακοινώνει η Τράπεζα της Ελλάδος ή παλαιότερα το υπό τον καθηγητή Λιαργκόβα Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής- αλλά και η ίδια η Eurostat κατ’ επανάληψη στις πανευρωπαϊκές ΄ερευνές της έχει επιβεβαιώσει ότι ένας στους τρεις Έλληνες ζει στο όριο της φτώχειας. Ενώ το 1/5 του πληθυσμού, δηλαδή περί τα 2.000.000 Ελλήνων, αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του σε ζωτικά υλικά αγαθά ακόμη και μετά την χορήγηση κοινωνικών επιδομάτων!

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα των Μνημονίων οι όροι όμως των οποίων επιδεινώθησαν την περίοδο της αριστερής διακυβέρνησης. Κι αυτό διότι η ιδιορρυθμία της διαπραγματευτικής τακτικής Τσίπρα και ο τρόπος ικανοποίησης των υποχρεώσεων που η ίδια η κυβέρνηση ανελάμβανε, οδήγησαν στην απώλεια της ελληνικής αξιοπιστίας. Και κατ’ επέκταση σε αυστηρότερους όρους εξσφάλισης των δανειστών, σε βάρος βεβαίως του ελληνικού λαού. Τι μεγαλύτερη απόδειξη χρειαζόμαστε για τις ευθύνες αυτές της κυβέρνησης και του Τσίπρα προσωπικώς, όταν μάλιστα σε σχετική έρευνα οι χειμαζόμενοι Έλληνες εμφανίζονται –άκουσον άκουσον(!!)  να εμπιστεύονται περισσότερο από την κυβέρνηση το επάρατο…ΔΝΤ;;;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ