today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Χρυσό μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ η Κορακάκη

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στα 10μ με αεροβόλο πιστόλι στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής, που διεξάγεται στο Φορτ Μπένινγκ των ΗΠΑ. Μετά από «μάχη» με τη Σέρβα, Ζοράνα Αρούνοβιτς, η Κορακάκη έδειξε την ανωτερότητά της νικώντας με εξαιρετικές βολές στο τέλος. Συγκεκριμένα, η Άννα Κορακάκη ατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 243.7 έναντι 240.1 της Αρούνοβιτς. Τρίτη κατετάγη η Κλαϊσουμπάν από την Ταϊλάνδη με 219.1.

Η επίδοσή της στον προκριματικό είχε αφήσει… υποσχέσεις για την πρώτη θέση στο αγώνισμα. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης της σκοποβολής είχε προκριθεί στον τελικό των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ (587/600), νωρίτερα σήμερα (Σάββατο, 12/5). Συγκεκριμένα, είχε σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στον προκριματικό με 587 – 21x (σε 600 βολές), αφού στα έξι σετ η βαθμολογία της ήταν 99, 98, 98, 99, 96, 97!

Την Κυριακή (13/5), η Άννα Κορακάκη συμμετέχει στο μεικτό 10μ αεροβόλο πιστόλι του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αγωνιστεί με τον αδελφό της, Διονύση.

Συγχαρητήρια του Προκόπη Παυλόπουλου στην Άννα Κορακάκη

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Άννα Κορακάκη για τη νέα μεγάλη παγκόσμια διάκρισή της, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. «Να επιτυγχάνεις πάντα τους μεγάλους στόχους σου και ν’ ανεβαίνεις πάντα στην κορυφή» τονίζει ο κ. Παυλόπουλος σε συγχαρητήριο μήνυμά του στην Άννα Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 10μ με αεροβόλο πιστόλι στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής που διεξάγεται στο Φορτ Μπένινγκ των ΗΠΑ.

Αλέξης Τσίπρας: «Η Άννα Κορακάκη συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους»

«Η Άννα Κορακάκη συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους με τις επιδόσεις της», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Twitter, εκφράζοντας τα θερμά συγχαρητήρια του για το χρυσό μετάλλιο και για το παγκόσμιο ρεκόρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ