today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Διάσημοι επιχειρηματίες στο χώρο των σπορ

Πριν από μερικές ημέρες η Λίβερπουλ προκρίθηκε στον τελικό του Champions League, κάνοντας ευτυχείς τα εκατομμύρια των φιλάθλων της ανά την υφήλιο. Ενας απ΄ αυτούς, όμως, είχε έναν επιπλέον λόγο να χαμογελά, καθώς είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να αυξάνεται κατά μερικά εκατομμύρια δολάρια από την επιτυχία των «κόκκινων».

Οχι, βέβαια, πως ο ΛεΜπρον Τζέιμς έχει ανάγκη από αυτά τα εκατομμύρια, δεδομένου ότι είναι ένας από τους πιό ακριβοπληρωμένους αθλητές σε παγκόσμιο επίπεδο. Ομως το γεγονός ότι το 2007 επένδυσε 6,5 εκ. δολλάρια και απέκτησε το 2% των μετοχών της Λίβερπουλ, που σήμερα έχουν αξία περίπου 32 εκατομμύρια δολλάρια, προφανώς αποδεικνύει το … «επιχειρηματικό του δαιμόνιο»…

Με αφορμή τον διάσημο Αμερικανό μπασκετμπολίστα, το ΑΠΕ ΜΠΕ παρουσιάζει ορισμένους από τους πλούσιους και διάσημους, οι οποίοι έχουν εμπλακεί επειχειρηματικά σε αθλητικές ομάδες ανά την υφήλιο…

Ο Γάλλος μπασκετμπολίστας, Μπορίς Ντιαό είναι πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ομάδας μπάσκετ JSA Μπορντό, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια, ο θρυλικός Μάικλ Τζόρνταν, είναι ιδιοκτήτης των Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης.

Ο διάσημος ράπερ JAY-Z, ήταν το «αφεντικό» των Νιου Τζέρσεϊ Νετς από το 2007 μέχρι το 2013. Τότε αποφάσισε να ασχοληθεί με την προώθηση παικτών και έγινε μάνατζερ στο ΝΒΑ, υποχρεούμενος να παραχωρήσει τις μετοχές του.

Μικρό ποσοστό μετοχών στους Μέμφις Γκρίζλις, διατηρεί ο διάσημος ηθοποιός, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, ενώ το 2005 ο Αμερικανός τραγουδιστής, Ασερ, επένδυσε σε μετοχές των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Ο συμπατριώτης του, αστέρας της μουσικής ραπ, Νέλι, είναι από το 2004 συνιδιοκτήτης των -τότε- Σάρλος Χόρνετς και σήμερα Μπόμπκατς, ενώ από το 2011 ο εξαιρετικός ηθοποιός, Ουίλ Σμιθ, είναι μέτοχος των Σίξερς από την Φιλαδέλφεια.

Τέλος, ο διάσημος Γάλλος μπασκετμπολίστας, Τόνι Πάρκερ, είναι ιδιοκτήτης των ομάδων μπάσκετ ASVEL (ανδρών) και Λιόν (γυναικών), ενώ ο κορυφαίος ηθοποιός, Ρόμπι Ουίλιαμς, είναι μεγαλομέτοχος στην ποδοσφαιρική ομάδα Πορτ Βέιλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ