today-is-a-good-day
23.9 C
Athens

Έκλεισαν οι κάλπες στη Ν.Δ. – Δήλωση Κ.Μητσοτάκη (συνεχής ενημέρωση)

 

 

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στη Ν.Δ. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κ.Μητσοτάκη, στην διαδικασία προσήλθαν 155.000 πολίτες, 2.500 εθελοντές, ενώ στις διαδικασίες συμμετείχαν 8.000 υποψήφιοι.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν λέγοντας ότι όλοι όσοι συμμετείχαν “έκαναν πράξη την δέσμευσή μου για μια ανοιχτή, σύγχρονη, μεγάλη Νέα Δημοκρατία”

 

 

Στις εσωκομμματικές κάλπες προσήλθαν  155.000 μέλη της ΝΔ -που κατέβαλαν τα 12 ευρώ για την κάρτα μέλους-, για την ανάδειξη διοικήσεων στις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις καθώς και αντιπροσώπων για το συνέδριο του κόμματος που αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

ΤΟ ThePresident θα σας ενημερΩνει κατΑ τη διΑρκεια της ημΕρας με Ολα τα νΕα σχετικΑ με την εκλογικΗ διαδικασία σε Ολη την ΕλλΑδα

Το πολιτικό στίγμα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή με το άρθρο του στον «Φιλελεύθερο», στο οποίο υπογραμμίζει ότι κάνει πράξη τη δέσμευση του για ανανέωση του κόμματος και μαζί για ενίσχυση των οικονομικών του, εισπράττοντας λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους.

Συγκεκριμένα, εκλέγονται 66 πρόεδροι ΝΟΔΕ, 333 πρόεδροι Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και από 9 μέλη σε κάθε Νομαρχιακή ή Τοπική Επιτροπή και 1.000 αντιπρόσωποι για το συνέδριο του κόμματος.

Η Πειραιώς εκπέμπει εικόνα σύμπνοιας που βασίζει στα στατιστικά της συμμετοχής: Από τις 66 ΝΟΔΕ στις 27 υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα, και στις υπόλοιπες υπάρχουν δύο ή τρεις υποψήφιοι, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός συμμετοχής για τις εννεαμελείς τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές.

Η γραμμή της Πειραιώς ήταν μέχρι και την τελευταία στιγμή να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις που θα κηλίδωναν τη διαδικασία, όπως επίσης να μείνουν μακριά οι βουλευτές και τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη. Φυσικά οι διαφορετικές τάσεις ανέπτυξαν τη δική τους καλώς νοούμενη εσωκομματική δραστηριότητα προκειμένου να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή εκπροσώπηση στον κομματικό μηχανισμό. Οι παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ εκτιμούν ότι είναι η διαδικασία από την οποία θα αναδειχθούν στελέχη των Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων που θα είναι πιο κοντά στην ηγεσία του κόμματος, κάτι άλλωστε αναμενόμενο. Όπως ανέφερε στο άρθρο του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εκλογές της Κυριακής δεν είναι μόνο μία διαδικασία οργανωτική, αλλά και βαθύτατα πολιτική, αφού «οι δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις θα οδηγήσουν το κόμμα μας στις εκλογικές μάχες που έρχονται».

Δηλώσεις Κ. Μητσοτάκη από το Περιστέρι:

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας το πρωί στον SKAI, δήλωσε ότι «Η ΝΔ είναι πανέτοιμη για εκλογές, όσο πιο σύντομα γίνουν τόσο καλύτερο για τον τόπο». Ο κ. Μητσοτάκης έκανε επίσης λόγο για σημαντική ημέρα, και για γιορτή δημοκρατίας, και για ένα κερδισμένο στοίχημα της εκλογής των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων από τη βάση του κόμματος. «Η ΝΔ ανοίγει τις πόρτες της στους πολίτες και τα παράθυρά της σε κάθε νέα αντίληψη, γίνεται η μεγάλη κοίτη στην οποία ενώνονται οι πολίτες που όχι μόνο θέλουν να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, αλλά την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας».

«Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα, αξίζουμε περισσότερα» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ψήφισε και ο πρ. Πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Ο πρ. αρχηγός του κόμματος ψήφισε το πρωί και σε δηλώσεις του εμφανίστηκε βέβαιος για την μεγάλη νίκη της Παράταξης. Ανέβασε μάλιστα και σχετική ανάρτηση στο twitter:

 

Ο Αδ. Γεωργιάδης

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ψήφισε το μεσημλέρι στο Μοσχάτο, δηλώνοντας ότι το κόμμα προχωρά μπροστά, δυνατά, διαπιστώνοντας αθρόα συμμετοχή, ενθουσιασμό και ενότητα στην διαδικασία.

Ο  Κωστής Χατζηδάκης 

Ο έτερος αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης ψήφισε και αυτός το μεσημέρι ανεβάζοντας στο λογαριασμό του στο twitter το σχετικό φωτογραφικό υλικό

Ο Βασίλης Κικίλιας

Ο Γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ